Friso Rip als adviseur aan de slag bij adviesbureau GKSV

08 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GKSV, een Amsterdams adviesbureau gespecialiseerd in reputatie- en issuevraagstukken, strategische communicatie en public affairs, heeft Friso Rip aangesteld als adviseur. 

Friso Rip brengt meer dan vijf jaar ervaring met public affairs en stakeholdermanagement in binnen- en buitenland met zich mee naar GKSV. Na een bachelor Europese Studies en een master Arabische taal en cultuur te hebben afgerond – Rip studeerde onder andere in Amsterdam (UvA), Beirut (Libanon) en Damascus (Syrië) – ging hij aan de slag bij het internationaal secretariaat van de VVD. In die rol was hij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van het internationale netwerk van de VVD, het bouwen van coalities en het adviseren van politieke organisaties. Als liaison tussen Den Haag en Brussel heeft hij daarnaast veel ervaring opgedaan met Europese vraagstukken.

“Overal ter wereld adviseerde ik organisaties over positionering en strategische communicatie. Gedegen dataonderzoek en stakeholdermanagement was cruciaal voor succes. Deze ervaring wil ik gebruiken om samen met aansprekende partners doelen te bereiken in de publieke sector. Voor mij is GKSV, met een mooi internationaal netwerk en ambitie, de perfecte stap”, aldus Rip over zijn keuze voor het Amsterdamse adviesbureau.

Friso Rip, Adviseur bij GKSV

De komst van Rip past volgens Mark van Den Anker, partner bij GKSV, bij de ontwikkeling en groei van het bureau sinds de start van het kantoor in 2013. “Ons team telt nu 15 professionals die klanten terzijde staan bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs.” Behalve adviesdiensten levert GKSV, dat gevestigd is in MediArena, ook oplossingen op het gebied van intelligence (monitoring, audit, krachtenveldanalyses, etc) en interim management.

“Na een mooi 2017 onderstrepen we onze groei in 2018. Met Friso hebben we een ervaren professional die niet alleen in Nederland maar overal ter wereld in de publieke sector mensen en doelen verbindt,” aldus Van den Anker. Professionals die in de afgelopen twaalf maanden aan de gelederen zijn toegevoegd zijn onder meer voormalig Tweede Kamerlid Jacques Monasch, Florentijn Otten en Mirthe de Boer (in september), Isabel van Enckevort, Willem de Grave en Maaike de Groot (begin 2017).

Rip laat weten veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging: “De nadruk van GKSV op ondernemerschap en strategie – de moed om keuzes te maken en de zoektocht naar nieuwe modellen en ideeën – daar spring ik ‘s ochtends voor op mijn fiets!”