De YAG slaat handen ineen met Spark voor het goede doel

22 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin december vindt de vijfde editie van IGNITE plaats, een congres voor het goede doel dat de publieke en private sector samenbrengt om door middel van ondernemerschap problemen in conflictgebieden op te lossen. Om de initiatiefnemers te helpen bij de organisatie heeft de Young Advisory Group zich als partner verbonden aan het congres, dat georganiseerd wordt door stichting Spark. De YAG zal onder meer een diner verzorgen, waarbij geld zal worden opgehaald voor een startup-competitie.

IGNITE is een initiatief van Spark, een stichting die ondernemerschap en onderwijs steunt in kwetsbare regio’s, zogeheten ‘Fragile States’. Deze editie van het congres zal Spark zich specifiek richten op het verbeteren van de toegang tot hoger onderwijs, het ontwikkelen van ondernemerschap en het promoten van duurzaam leiderschap onder jonge mensen in conflictregio’s. Bezoekers van het congres kunnen de ervaringen horen van vluchtelingen, ondernemers, veiligheidsexperts, de private sector, overheids en NGO vertegenwoordigers in Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Zo vindt kennisdeling plaats over hoe economieën en gemeenschappen kunnen worden (her)opgebouwd.

De YAG en Spark bundelen krachten

Ook de Young Advisory Group (YAG) levert dit jaar ondersteuning aan het evenement. Het studenten-consultancybureau biedt academische studenten naast het projectwerk en bestuurlijke functies ook een ondernemende uitdaging. “Elke YAG’er is mede-eigenaar en denkt mee over de toekomst van de YAG. Deze geweldige ervaring voor ondernemers in de dop gun je iedereen! Dit is de reden dat de YAG de samenwerking aangaat met Spark, om deze landen (‘Fragile States’) van binnenuit op te bouwen. Een ideale match dus!”, aldus de YAG over de samenwerking.

IGNITEHet congres, op 7 december in de Amsterdamse Beurs van Berlage, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het lustrumjaar kent deze editie het centrale thema “Rebuilding Fragile States”. Er zullen meerdere sprekers zijn die vertellen over de problematiek en kansen. Daarnaast geven onder meer ondernemers workshops gerelateerd aan dit centrale thema. Tussendoor is er alle tijd om het gesprek aan te gaan met alle deelnemers.

Diner en competitie

De YAG draagt niet alleen bij door steun te bieden op de dag zelf, maar ook door het organiseren van een diner. Met het diner, dat plaatsvindt op de vooravond van het congres, wordt geld opgehaald voor een startup-competitie. Dit geld wordt vervolgens verdeeld over drie startups, die middels een competitie zijn uitgekozen om naar Amsterdam te komen. Tijdens het diner zullen deze ondernemers meer vertellen over hun idee en ervaringen en kunnen de gasten meebeslissen over de beste allocatie van het geld.

Geïnteresseerden die met hun bedrijf maatschappelijk ondernemen, willen bijdragen aan ondernemerschap in Fragile States, en/of in contact willen komen met de 40 YAG’ers in heel Nederland, kunnen contact opnemen met een van de YAG-consultants.