Accountantskantoor Alfa neemt branchegenoot EQUITY over

03 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Per 1 november neemt Alfa Accountants en Adviseurs de Amersfoortse branchegenoot EQUITY Accountants en Adviseurs over. Hiermee zal het totale aantal vestigingen van Alfa op 33 uitkomen.

Met de overname van EQUITY krijgt Alfa Accountants en Adviseurs een nieuwe vestiging in de centraal gelegen regio Amersfoort. Momenteel heeft het accountants- en adviseursbedrijf al een kantoor in het nabijgelegen Nijkerk, waarin naast een samenstelpraktijk ook Alfa Registeraccountants en Alfa Consultants gevestigd zijn.

Remco Nonkes, directeur van de samenstelpraktijk in Nijkerk, wordt verantwoordelijk voor de nieuwe vestiging. Hij legt uit dat Alfa met de overname zijn aanwezigheid in de regio graag wil uitbreiden: “Alfa heeft interesse getoond in EQUITY omdat deze organisatie gevestigd is in de stad Amersfoort en al een mooi netwerk heeft opgebouwd in de regio Amersfoort, ’t Gooi en Amsterdam. Het is economisch gezien een sterke regio.”  

Alfa neemt branchegenoot EQUITY over

EQUITY ondersteunt klanten – hoofdzakelijk private equity fondsen en kleine en middelgrote (familie)ondernemingen – bij diverse businessuitdagingen, waaronder management en investeringsbeslissingen, financiële managementrapportage, waardebepalingen, tax planning en EDP-audits.

Alle negentien medewerkers van het bedrijf, waaronder drie accountants, een fiscalist en een aantal assistent-accountants, zullen na de overname in dienst treden bij Alfa. Ook zullen de huidige partners van EQUITY, Martin van der Brug en Rudi Düpper, aanblijven als adviseur bij het kantoor, dat is gevestigd aan de Maanlander 35 in Amersfoort-Noord.

Alfa, dat zich mag rekenen tot de grootste accountantskantoren van Nederland, wist de afgelopen jaren gestaag te groeien. Als de acquisitie van EQUITY – waarbij Alfa 100% van de aandelen in handen krijgt – op 1 november in werking treedt, brengt deze het totale aantal vestigingen van Alfa op 33. Momenteel zijn dit er nog 31, maar binnenkort worden dat er 32: in juni werd bekend gemaakt dat het Brabantse De Raam Accountants en Adviseurs per 1 september wordt overgenomen door Alfa, dat dit jaar zijn 75e verjaardag viert. Eind vorig jaar kwamen ook al de twee vestigingen van het Friese Visser Toornstra Van der Meulen Accountants (VTM Accountants) in handen van het accountants- en adviesbureau, dat zo’n 900 medewerkers telt.