Alfa neemt agrarische portefeuille van Mazars over

27 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener Alfa Accountants en Adviseurs heeft de agrarische portefeuille van Mazars uit de vestigingen Enschede, Winterswijk en Wolvega overgenomen.

Als onderdeel van de deal maken circa 10 adviseurs – en hun portefeuille van circa 220 klanten – de overstap van Mazars naar branchegenoot Alfa. De transactie wordt op 1 september 2021 geeffectueerd. 

In een verklaring legt Mazars uit waarom het afstand doet van de agripraktijk: “Toenemende complexiteit op het gebied van accountancy en wet- en regelgeving verlangt steeds meer sectorkennis en deskundigheid. We hebben daarom besloten om de agropraktijk over te dragen aan een organisatie die toegevoegde waarde, continuïteit en kwaliteit in deze specifieke sector kan bieden en daarmee het perspectief voor klanten en medewerkers kan verbeteren.”

Alfa neemt agrarische portefeuille van Mazars over

Voor Alfa levert de overname een uitbreiding van zijn positie in de agrisector, een van de kernsectoren van het accountants- en advieskantoor. Bij Alfa zijn ruim 1.000 medewerkers actief vanuit 35 kantoren door het land. De organisatie is in Twente en Salland lokaal actief met kantoren in Nijverdal en Hardenberg.

Inez Schutten, directievoorzitter van Alfa in de regio, vertelt: “De komende periode worden alle zaken geregeld om na de zomer van start te kunnen gaan. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en hopen op heel veel werkplezier.” 

De overstappende Mazars-medewerkers worden ingewerkt vanuit het Alfa-kantoor in Nijverdal. In een later stadium zal ook vanuit andere Alfa-kantoren worden gewerkt.

De afgelopen jaren nam Alfa Accountants en Adviseurs verschillende branchegenoten over, waaronder Novel Groep Accountants en Adviseurs, VTM Accountants, Equity en Accountantskantoor De Jongh. 

Met een omzet van meer dan €87 miljoen behoort Alfa tot de tien grootse accountantskantoren van ons land.