Alfa Accountants en Adviseurs groeit en breekt records

16 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Alfa Accountants en Adviseurs heeft het afgelopen boekjaar twee records gebroken.

De zakelijke dienstverlener heeft om te beginnen zijn omzet met 7% zien groeien naar €87,2 miljoen, de hoogste omzet ooit in zijn 78-jarige historie, waarmee het kantoor zich inmiddels een top tien-speler kan noemen in de markt voor accountancy- en adviesdiensten.

De winstgevendheid kwam uit op bijna €6 miljoen na belasting. Daarnaast was er een tweede primeur: het aantal werknemers passeerde de grens van 1.000.

Organische en anorganische groei

Alfa is de afgelopen jaren vooral organisch gegroeid, als gevolg van een toenemende vraag in de markt naar de diensten van het kantoor, bestaande uit audit-, accounting-, belasting-, consultancy en corporate finance-dienstverlening. Ook opende Alfa een vestiging in Emmen, waarmee de teller vandaag de dag op 34 kantoren staat.

De organisatie boekte ook anorganische groei. Zo nam Alfa eind vorig jaar in de Achterhoek Novel Groep over, een acquisitie die heeft bijgedragen aan de stijging van het aantal medewerkers. Door de samenvoeging kreeg Alfa er een kantoor bij in Winterswijk.

Alfa groeit en breekt records

Omzet blijft stijgen

De vooruitzichten voor het lopende jaar zijn ook goed, constateert Koert van der Bij, lid van de raad van bestuur. Voor 2020 heeft Alfa wederom een forse stijging van de omzet met circa 8% ingecalculeerd, in combinatie met een lichte stijging van het resultaat. 

Naast groei, wil het accountants- en advieskantoor ook zijn focus blijven richten op verduurzaming. In 2019 verbeterde het de duurzaamheid binnen zijn kantoren en operaties. De CO2-footprint is met 6% verlaagd per medewerker, onder andere dankzij een meer duurzame inrichting van kantoren. Zo werden zonnepanelen geplaatst. Ook het wagenpark wordt vanaf dit jaar onder handen genomen, waarbij besloten is dat er geen leaseauto’s op fossiele brandstoffen meer bijkomen.

Alfa Accountants en Adviseurs werd opgericht in 1942. Het kantoor is gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en in het bijzonder de agrarische sector. De medewerkers hebben veel kennis en ervaring op het gebied van accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en alles wat daarmee verband houdt. Het hoofdkantoor van Alfa is gevestigd in Wageningen en wordt geleid door bestuursvoorzitter Fou-Khan Tsane.