Arnoud Bosch volgt Koert van der Bij op als CFO van Alfa

29 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alfa Accountants & Adviseurs heeft een nieuwe CFO: Arnoud Bosch. Hij neemt het stokje over van Koert van der Bij, die maar liefst veertig jaar actief was bij het bedrijf.

“Het is een bijzondere periode om te starten in een nieuwe functie. Ik heb eind vorig jaar gesolliciteerd voor de functie van CFO. Daarna volgde een tijd van overdracht, waarbij we als gevolg van de uitbraak van het coronavirus met name zaken online hebben overdragen. Deze voorbereidingen waren prettig en constructief. Ik heb heel veel zin om in mijn nieuwe rol te starten”, zegt Bosch, de nieuw CFO van het accountants- en adviesbureau. 

Bosch trad in 2008 in dienst bij Alfa Accountants & Adviseurs. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Alfa-kantoren in Gorinchem, Raamsdonksveer, Dodewaard, Langenboom en Heythuysen. Eerder – tussen 1997 en 2007 – werkte Bosch zo’n tien jaar voor SNS Reaal als Senior Manager Audit. Na in Breda een HEAO-diploma te hebben behaald, begon hij zijn professionele carrière in 1993 bij EY als Junior Adviseur.Arnoud Bosch en Koen van der Bij - AlfaIn zijn nieuwe rol zal Bosch onder meer verantwoordelijk zijn voor de portefeuilles accountancy en finance & control. Daarnaast ziet hij het als zijn ambitie om Alfa en zijn klanten door de coronacrisis heen te helpen: “Klanten hebben het moeilijk, de omstandigheden maken het niet makkelijk om overeind te blijven. Gelukkig heeft Alfa zijn ICT-infrastructuur uitstekend op orde en we kunnen op deze manier onze klanten bijstaan in deze onzekere tijd”, laat Bosch weten.

Met de wisseling van de wacht geeft Koert van der Bij na bijna tien jaar het CFO-stokje door aan Bosch. In totaal werkte Van der Bij bijna veertig jaar voor Alfa Accountants & Adviseurs, vertelt Fou-Khan Tsang, CEO van Alfa: “We zijn hem zeer dankbaar voor het werk, zijn betrokkenheid binnen Alfa en zijn verbinding met de klanten. Binnen de Raad van Bestuur gaan we een ervaren bestuurder missen. Daarbij was hij een fijne collega om mee samen te werken.”

Eind april werd Van der Bij door de meer dan duizend professionals van Alfa Accountants & Adviseurs digitaal uitgezwaaid. Daarnaast werd hij tijdens een virtuele vergadering door zijn collega’s, familie en vrienden verrast met meerdere videoboodschappen. Verder kreeg hij tijdens zijn afscheidsceremonie een busje, bestemd voor een project in Gambia, waar hij al jaren bij betrokken is.