O-twee sluit zich aan bij Alfa Consultants Accountants en Adviseurs

26 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

O-twee, een speler met ruim 60 medewerkers, heeft zich aangesloten bij branchegenoot Alfa Accountants en Adviseurs.

Met de overname versterkt Alfa Accountants en Adviseurs zijn aanwezigheid in het midden van het land. O-twee heeft zijn hoofdkwartier in Culemborg en beschikt ook over vestigingen in Ede en Dordrecht.

Sinds de oprichting in 2000 is het kantoor uitgegroeid tot een zakelijke dienstverlener die actief is binnen vijf segmenten: accountancy, audit, belastingadvies, corporate finance en financieel advies aan vermogende families en particulieren.

O-twee sluit zich aan bij Alfa Accountants en Adviseurs

“Door onze samenvoeging ontstaat een (nog) bredere dienstverlening met betrekking tot accountancy en advies en krijgen wij met name een grote uitbreiding van onze mkb-praktijk. Daarmee ontstaat een bredere basis om onze dienstverlening lokaal te behouden en op diverse terreinen nog verder uit te breiden”, aldus Arnoud Bosch, lid van de raad van bestuur van Alfa.

Door de toevoeging telt Alfa nu meer dan 1.100 medewerkers, werkzaam vanuit 30+ vestigingen door het land.

Hans Liefrink, algemeen directeur en partner van O-twee, legt uit dat verschillende ontwikkelingen binnen de sector ten grondslag lagen aan de krachtenbundeling met de grotere branchegenoot.

“Toenemende complexiteit op het gebied van accountancy en wet- en regelgeving, snel veranderende marktomstandigheden en digitalisering, verlangen een steeds bredere kennis en deskundigheid. We hebben daarom besloten om ons aan te sluiten bij een grotere organisatie.”

“Alfa is een landelijke organisatie maar werkt decentraal vanuit meer dan 30 vestigingen. Zij delen onze persoonlijke aanpak richting klanten en medewerkers. Alfa biedt toegevoegde waarde, continuïteit en kwaliteit”, voegt hij toe.

O-twee staat niet alleen in een dergelijke stap. Het aantal fusies en overnames in de accountancymarkt stijgt de laatste maanden sterk, vooral gedreven door de ontwikkelingen die Liefrink schetst.

Ook de competitieve arbeidsmarkt speelt een rol. Het overnemen van branchegenoten is een manier om extra mensen aan boord te krijgen. Bovendien kunnen grotere partijen dankzij hun slagkracht meer investeren in het worden van een aantrekkelijkere werker.

Vooral de opmars van De Jong & Laan is opvallend. Het kantoor heeft zelfs de achtervolging ingezet op BDO, de huidige nummer vier in de accountancy- en adviesmarkt. Wat verder opvalt: de groeiende interesse van private equity en buitenlandse partijen, zoals de Belgische PIA Group.

O-twee Accountants blijft de komende periode nog actief onder eigen vlag. Op termijn verdwijnt de naam van het toneel.