Overnameadviseurs van Alfa betrokken bij drie transacties

23 juni 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Alfa Accountants en Adviseurs heeft bekendgemaakt dat drie deals waaraan het kantoor de afgelopen maanden heeft gewerkt inmiddels succesvol zijn geclosed.

Auxilium Capital | Bio-Cure

De eerste deal betreft de overname van Bio-Cure door Auxilium Capital. Bio-Cure is een producent van hoogwaardige voedingssupplementen. Het bedrijf levert zijn producten aan verschillende afnemers, waaronder Synofit, een portefeuilleonderneming van investeringsmaatschappij Auxilium Capital.

De investeerder voegt Bio-Cure nu samen met Synofit, om hiermee meer waarde te kunnen genereren in de verticale keten. “Het combineren van Synofit, een bedrijf met een zeer onderscheidende marketing en verkoopstrategie, met haar belangrijkste producent en ontwikkelaar Bio-Cure geeft een stevig fundament voor versnelde groei in een volgende fase”, legt Jeroen Nienhaus, Founding Partner bij Auxilium, uit.

Overnameadviseurs van Alfa betrokken bij drie transacties

Samen verwachten de twee partners hun positie in de groeiende markt voor supplementen uit te bouwen. Nienhaus: “Er is een sterke toename aan gezondheidsproblemen door vergrijzing en obesitas, en daarnaast is er steeds meer aandacht voor preventie en veilige alternatieven voor medicatie of medische behandelingen. Hoogkwalitatieve voedingssupplementen spelen hierin een belangrijke rol.”

Alfa begeleidde verkoper Bio-Cure gedurende het hele overnametraject. Het dealteam bestond uit Stephan de Groot, Wilco Dokman, Mohamed Loukili en Eline Blaakmeer.

Van den Bor | GroenlandGroup

Eerder deze maand rondde het M&A-team van Alfa ook een verkoopmandaat af in de agrisector. Alfa ondersteunde de aandeelhouders van Van den Bor Pluimveeslachterij uit Nijkerkerveen tijdens de verkoop aan GroenlandGroup, een grotere branchegenoot. GroenlandGroup is een onderdeel van de Duitse PHW Gruppe, een grote Europese speler in de pluimveesector.

Van den Bor levert dagelijks producten aan klanten in binnen- en buitenland, zowel aan de retail als de industrie. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren als een dochteronderdeel van PHW Gruppe, naast onder meer de bedrijven Vergroen en GroenlandKip. Van den Bor pluimveeverwerking te Meppel valt buiten de overname.

Vanuit Alfa waren Frank van Ee, Mohamed Loukili, Eline Blaakmeer, Wilco Dokman, Matthijs van Dorssen, Bram Boerman en Martin Hop als sell-side adviseurs betrokken bij de deal.

Verenigd Ondernemers Fonds | Bies

Tot slot de overname van Bies door het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF). Laatstgenoemde is een fonds dat investeert in mkb-bedrijven in de Nederlandse maakindustrie. VOF zet zijn kapitaal, kennis en netwerk in om bedrijven naar een volgende groeifase te leiden, waarbij behoud van de cultuur van het bedrijf centraal staat.

Met het Groningse Bies – één van de grootste verspaners van Nederland – wil VOF de omzet laten groeien van de huidige €20 miljoen naar circa €25 miljoen. Bies heeft zo’n 120 medewerkers werkzaam vanuit productielocaties in het Groningse Marum en in de Friese plaatsen Oosterwolde en Heerenveen.

Alfa voerde in opdracht van koper VOF het boekenonderzoek uit. Dit werd verzorgd door Stephan de Groot, Eline Blaakmeer, Wilco Dokman, Erwin de Rijke, Ronny van Loo en Daniëlle Bunnik.