Alfa levert M&A-advies bij twee deals in de zorgsector

23 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het M&A-team van zakelijke dienstverlener Alfa heeft in de afgelopen periode advies geleverd bij twee gesloten deals binnen de zorgsector.

Cosmetique Totale | MediDerm

De eerste deal werd eerder deze maand aangekondigd en betrof de overname van MediDerm door Cosmetique Totale. Beide bedrijven zijn actief in het segment voor cosmedische behandelingen.

Cosmetique Totale werd opgericht in 2004 en is een kliniek gespecialiseerd in huid- en lasertherapie. Sinds 2020 is het een portfoliobedrijf van BB Capital. Met de transactie groeit Cosmetique Totale uit naar een speler met 34 vestigingen door het land. Daarmee mag het zich een van de marktleiders noemen.

MediDerm is een gespecialiseerde kliniek voor huidtherapie en laserbehandelingen. Het bedrijf werd eveneens in 2004 opgericht en heeft negen vestigingen: in Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede. De twintig gecertificeerde huidtherapeuten en medewerkers maken allen de overstap naar Cosmetique Totale.
Alfa levert M&A-advies bij twee deals in de zorgsector

Alfa leverde sell-side dealadvies en adviseerde de aandeelhouders van MediDerm bij de verkoop. Het traject werd geleid door partner Frank van Ee.

Zorg van de Zaak | Shared Ambition

Ook tijdens het transactieproces tussen Shared Ambition en Zorg van de Zaak Netwerk stond Alfa de verkoper bij, en ook hier stond Frank van Ee aan het roer van het dealteam. In september maakte Zorg van de Zaak – een bedrijfsgezondheidsnetwerk dat allerlei zorgdiensten levert aan meer dan 67.000 werkgevers door het land – bekend dat het Shared Ambition had overgenomen.

Het in 2001 opgerichte Shared Ambition richt zich op een deel van het zorgspectrum: het leveren van arbeidsgerelateerde psychologische interventies, en coaching en training voor mensen die mentaal uit balans zijn. “Door ons aan te sluiten bij Zorg van de Zaak Netwerk kunnen we meer samenhang brengen in de verschillende vormen van ondersteuning van mensen die dreigen uit te vallen of al arbeidsongeschikt zijn”, aldus Rein Zuidema, directeur-eigenaar van Shared Ambition.

Bas Tomassen, directievoorzitter van Zorg van de Zaak Netwerk: “Als onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk behoudt Shared Ambition haar eigen profiel en participeert zij in de gezamenlijke aanpak van de bedrijven in ons netwerk voor gemeenschappelijke klanten die meer samenhang en synergie in de verschillende vormen van ondersteuning en zorg rond duurzame inzetbaarheid nastreven.”