Novel Groep sluit zich aan bij Alfa Accountants en Adviseurs

14 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorgnisatie Novel Groep zal zich per 1 november van dit jaar aansluiten bij het grotere Alfa Accountants en Adviseurs. Voor Alfa vormt de overname een goede invulling van de beoogde groei door het samenvoegen van kennis en contacten. 

Toenemende complexiteit op het gebied van accountancy en wet- en regelgeving vraagt om een steeds bredere kennis en deskundigheid. Dit vormde een van de redenen voor accountancy- en advieskantoor Novel Groep om op zoek te gaan naar een gelijkgestemde partner om zich bij aan te sluiten, een partner die “toegevoegde waarde, continuïteit en kwaliteit kan aanbieden”, aldus Novel Group in een persverklaring. Peter Ressing, mede-eigenaar en directeur van Novel Group, licht toe: “Alfa is een landelijke organisatie maar werkt decentraal vanuit 33 vestigingen. Wij delen onze visie en aanpak en vullen elkaar aan. Ook bij Alfa staat de lokale klant centraal en dat sluit aan bij onze werkwijze.”

Met de overname van Novel Group, voegt Alfa een middelgroot accountancy- en advieskantoor toe – met 45 professionals is Novel Group actief vanuit kantoren in Aalten, Winterswijk en Haaksbergen. Het kantoor helpt zowel particulieren, ondernemers, middenstanders, vrije beroepsbeoefenaars als non-profit instellingen bij fiscale en bedrijfseconomische vraagstukken.

Eind dit jaar zullen de medewerkers van Novel Groep in Aalten verhuizen naar de vestiging van Alfa in Aalten, de werknemers van Novel Groep in Winterswijk blijven vanuit het huidige pand werken, echter wel onder de naam Alfa Accountants en Adviseurs. Alfa is in de Achterhoek reeds actief vanuit kantoren in Zelhem en Zutphen. Novel Group register accountants Eric van Ekelenburg en Benjamin Veldhuizen en belastingadviseurs Danny Overkamp en Peter Ressing zullen als adviseurs verbonden blijven aan Alfa.

Novel Groep sluit zich aan bij Alfa Accountants en Adviseurs

Het managementteam van Alfa Achterhoek, bestaande uit Arjan Kruisselbrink (sinds 2018 de nieuwe directievoorzitter van de kantoren van Alfa in Aalten, Zelhem en Zutphen) en mededirecteur Evelien Schuurman, zal als gevolg van de deal worden versterkt met Ressing en Veldhuizen.

Verbreding dienstverlening in de Achterhoek

Door de deal verbreedt Alfa zijn dienstverlening op het gebied van accountancy en advies in de oostelijke regio. Kruisselbrink: “Mede door onze samenvoeging krijgen wij met name een grote uitbreiding van onze mkb-praktijk. Bovendien kunnen wij vanuit de Achterhoek nog beter controleplichtige klanten bedienen en zullen we het bestaande team voor HR-diensten uitbouwen. Daarmee ontstaat een bredere basis om onze dienstverlening lokaal te behouden en op diverse terreinen nog verder uit te breiden. Bovendien zijn we door deze uitbreiding een nog aantrekkelijkere werkgever. Samen sterk en dichtbij!”

De overname van Novel Group ligt in lijn met de geleidelijke groei die Alfa de laatste jaren heeft doorgemaakt. Zo nam het kantoor in 2016 branchegenoot VTM Accountants over en een jaar later werd EQUITY Accountants en Adviseurs aan de organisatie toegevoegd.

In het accountancy- en advieslandschap geldt Alfa al jaren als een van de grootste accountantskantoren van Nederland. Alfa levert diensten op het gebied van accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en aanverwante gebieden. In heel Nederland werken, verspreid over 33 kantoren, meer dan 950 accountants en adviseurs voor Alfa.