Alfa neemt accountancy branchegenoot VTM Accountants over

08 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor Alfa heeft zijn kantorennetwerk uitgebreid met nieuwe vestigingen in Sneek en Balk. Per 1 november 2016 zet Visser Toornstra Van der Meulen Accountants (VTM Accountants) haar activiteiten voort onder de vleugels van Alfa Accountants en Adviseurs.

Met momenteel 28 vestigingen behoort Alfa tot een van de grootste accountants- en adviesorganisaties van Nederland, die zich vooral richt op het lokale midden- en kleinbedrijf en onder zijn opdrachtgevers veel familiebedrijven telt. De laatste jaren wist Alfa stabiele resultaten te boeken, met in 2015 een omzet van €69 miljoen, vergelijkbaar met de inkomsten behaald in het jaar daarvoor. De groei is echter achtergebleven bij de oorspronkelijke doelstelling, gaf Koert van der Bij, financieel bestuurder van Alfa, begin dit jaar aan, onder meer door de krapte in de arbeidsmarkt en het uitblijven van een of meerdere overnames.

“Een verklaring hiervoor is dat het lastig is om bedrijven te vinden die aansluiten bij de cultuur van Alfa”, zei Van der Bij.

Daar komt nu verandering in – per november van dit jaar wordt Visser Toornstra Van der Meulen Accountants (VTM Accountants) geïntegreerd in het Alfa netwerk. Door de toevoeging van vestigingen in het Friese Sneek en Balk groeit het kantorennetwerk van Alfa naar 30. Het betreft de eerste overname sinds 2014, toen het bureau branchegenoot SCT Accountants inlijfde.

Alfa neemt accountancy branchegenoot VTM Accountants over

Van der Bij, toont zich enthousiast over de overname en spreekt van “een strategische pijler in een economisch sterke regio." Hij vervolgt: “Alfa heeft met de kantoren in Leeuwarden en Buitenpost al een redelijk goede dekking in Friesland. Met deze overname versterken we onze positie in Zuidwest-Friesland. Een mooie aanvulling op onze regionale dienstverlening.”

De medewerkers van de nieuwe Alfa-vestigingen gaan na de integratie nauw samenwerken met de werknemers van de Friese Alfa-kantoren in Leeuwarden en Buitenpost. 

Ook VTM Accountants ziet in de samenwerking met Alfa veel potentieel. “Alfa bestaat uit een landelijk netwerk met lokale vestigingskantoren. Ze zijn écht actief in de regio en ze spreken de taal van de ondernemers. Dat vinden wij een pré. Alle voordelen van groot, maar toch dichtbij”, aldus Assuerus Jorna, een van de huidige partners van VTM Accountants. Als onderdeel van de deal treedt Jorna per 1 november 2016 toe tot de directie van Alfa Accountants en Adviseurs in Friesland.