Alfa koopt accountancy branchegenoot SCT Accountants

02 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accountants en advieskantoor Alfa heeft branchegenoot SCT Accountants overgenomen. Zo’n 20 accountants en adviseurs maken de overstap naar Alfa. 

SCT Accountants is in 1948 opgericht en is groot geworden binnen de transportsector. De circa 20 medewerkers van SCT werken vanuit vijf locaties door het land (Apeldoorn, Assen, Rijswijk, Tilburg en Weert) op het gebied van administratie, accountancy en bedrijfsvoering voor met name transport-bedrijven. Alfa heeft ruim 750 specialisten in dienst, verdeeld over 27 kantoren door geheel Nederland. 

De overname van SCT Accountants past bij de ‘gezonde groeiambities’ van Alfa, aldus Toni di Addario, directeur bij Alfa. Ook ziet hij veel synergie voortvloeien uit de integratie: “De klantenkring én de SCT-werknemers sluiten naadloos aan bij het Alfa-profiel en de Alfa-mentaliteit,” aldus Di Addario. Tot slot ziet hij nog een kans: de toetreding van nieuwe medewerkers zal volgens hem zorgen voor nieuwe energie en dynamiek. “Deze overname geeft Alfa Accountants een extra schwung.”

Alfa koopt SCT

Tegelijkertijd biedt de krachtenbundeling ook een oplossing voor het bedrijfsopvolgingsvraagstuk waar SCT directeur Dick van Barreveld mee kampte. Van Barreveld gaat per 1 maart 2015 en hij was al een tijdje bezig met het vinden van de juiste oplossing. “Omdat wij worstelden met de bedrijfsopvolging, hebben we met meerdere accountantskantoren gesproken. Dat beviel me niet overal even goed, maar bij Alfa proefde ik meteen dezelfde mentaliteit: niet zeuren, maar werken.” Dat heeft, denkt Van Barreveld, ook met de achtergrond van de twee bedrijven te maken. Beide accountantskantoren hebben hun wortels in brancheverenigingen: SCT is voortgekomen uit de transportsector, terwijl Alfa geworteld is in de agrarische sector. “We spreken dezelfde taal.” 

In een gezamenlijk persbericht laten de accountantsbureaus weten dat er voor de vaste klanten van Alfa en SCT per 1 juli, de formele datum van de fusie, zo weinig mogelijk verandert. “Wel kunnen SCT-klanten inmiddels gebruik maken van het complete Alfa-pakket aan diensten, met onder meer fiscalisten, juristen, bedrijfskundigen, HRM-adviseurs en registeraccountants,” zegt Di Addario.