Hogere nettowinst voor zakelijke dienstverlener Alfa

11 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Alfa Accountants en Adviseurs heeft in boekjaar 2013 een winst gerealiseerd van €3 miljoen na belastingen.

Alhoewel de omzet afnam met zo’n 1% tot €68 miljoen, zorgde een interne efficiencyslag voor een hogere netto winst ten opzichte van het voorgaande jaar. Voor 2014 verwacht de zakelijke dienstverlener een geringe omzetstijging.

Alfa Accountants en Adviseurs heeft de afgelopen jaren veel tijd en geld gestoken in het continu optimaliseren van de interne bedrijfsvoering. Dit wordt nu zichtbaar in het positieve resultaat van 2013” zegt Koert van der Bij, die samen met Fou Khan-Tsang en Marco Vermin de Raad van Bestuur vormt van Alfa. “Door een interne efficiencyslag is de omzet per medewerker toegenomen” aldus van der Bij.

Over 2014 is van der Bij redelijk optimistisch. “Het lijkt er nu echt op dat we het dieptepunt van de crisis achter ons hebben gelaten. Bedrijven zullen zich weer positief ontwikkelen, gaan meer investeren en zullen ook meer behoefte hebben aan gespecialiseerd advies” aldus de topman.

Toch blijft het accountants en adviesbureau met 30 kantoren door het land kritisch ten opzichte van de eigen bedrijfsvoering. Ook dit jaar wil het opnieuw de interne processen voorzien van een verbeterslag. Zo worden onder meer de voorcalculatie, urenregistratie en facturatie zowel verbeterd als vereenvoudigd, zo laat van der Bij weten.