Boer & Croon CF begeleidt overname van juwelier TI SENTO - Milano

19 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

IBB Amsterdam heeft sieradenmerk TI SENTO – Milano verkocht aan Wijkermeer Investments. Onder de vlag van zijn nieuwe eigenaar hoopt TI SENTO – Milano zijn internationale groei te versnellen. IBB zal zich door de verkoop beter kunnen concentreren op innovatie, de eigen sierradenmerken en de distributiemerken. Bij de overname werd IBB bijgestaan door adviseurs van Boer & Croon Corporate Finance. 

Investeringsmaatschappij Wijkermeer Investments heeft sieradenmerk TI SENTO – Milano overgenomen van IBB Amsterdam – een horloge- en sieradendistributeur met buitenlandse vestigingen in Parijs en Dublin. De aankoop vond plaats in samenwerking met het management van het sieradenmerk, dat door de deal ook een deel van de aandelen in handen krijgt. De overname moet TI SENTO – Milano, dat in 2003 werd opgericht door Julian Rotstein en Tamara Goldstoff, in staat stellen zijn groeiambities versneld te realiseren en zo uit te groeien tot een belangrijke speler in de wereldwijde sieradenmarkt. “Het merk heeft zoveel potentie en met deze sterke partner kan verder geïnvesteerd worden in het merk, de digitalisering van het merk, de collectie en het intensiveren van de samenwerking met haar klanten”, aldus Arjan van Zuylen, algemeen directeur van TI SENTO – Milano. 

Voor IBB Amsterdam – opgericht in 1993 en sindsdien gegroeid van vier naar tweehonderd werknemers – maakt de afstoot van het sieradenmerk, dat in meer dan twintig landen in de winkels ligt, onderdeel uit van de hernieuwde strategie van het bedrijf. Binnen deze strategie ligt de focus meer op innovatie, de eigen sieradenmerken (Moments en Blush) en de distributiemerken (onder meer Guess Watches, Gc Watches, Frédérique Constant en Alpina).  

Boer & Croon Corporate Finance begeleidt overname van juwelier TI SENTO - Milano

Voor Wijkermeer Investments – een familiefonds uit Velsen-Noord dat zich bezighoudt met langetermijninvesteringen binnen het MKB – vormt het sieradenmerk een mooie aanvulling op het bedrijvenportfolio*. In het portfolio van Wijkermeer Investements ligt de focus op het laten doorgroeien van bedrijven binnen de handel, productie en zakelijke dienstverlening. Rob Zwanenburg, fondsmanager bij Wijkermeer Investments, geeft toelichting: “We zien TI SENTO – Milano als een sterk merk binnen zijn segment en met een heldere strategie. Via zijn eigen ontwerpteam kan TI SENTO – Milano zichzelf continu onderscheiden en een leidende rol blijven spelen. Daarom geloven wij dat er zowel op nationaal als internationaal niveau veel winst te behalen is.”

Adviseurs

Tijdens de overname ontving IBB Amsterdam ondersteuning van Boer & Croon Corporate Finance (BCCF). Namens het M&A-bureau verschaften Neil Lomax, Daan Haeck en Bas Scheele financieel advies aan de aandeelhouders van IBB. Bovendien was het ook BCCF dat koper Wijkmeer Investments introduceerde bij de Amsterdamse horloge- en sieradendistributeur. Naast Boer & Croon Corporate Finance waren er ook nog andere adviseurs betrokken bij de totstandkoming van de deal. Zo gaven Quirijn Biesheuvel van Biesheuvel Jansen Advocaten en Dennis Veldhuizen van CLINT Lawyers & Mediators juridisch advies. Rond de deal zijn verder geen financiële details naar buiten gebracht. 

* Naast TI SENTO – Milano maken de volgende bedrijven onderdeel uit van het portfolio van Wijkermeer Investments: BlooMEDical (distributeur producten voor plastische chirurgie), Van Tongeren Kennemer Group (procesengineering en materiaalproductie voor lucht-, gas- en vaste stoffen-systemen), Delta onroerend goed (vastgoedontwikkeling) en A2 Antwoordservice (full service contact centre).