Studenten krijgen kijkje in de keuken van Magnitude Consulting

14 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Tijdens de Meet Magnitude Middag begin juli onthaalde Magnitude Consulting, een organisatieadviesbureau uit Zeist, een groep enthousiaste deelnemers in haar kantoorvilla. De middag stond in het teken van kennismaken met elkaar, het bureau en het werken in het adviesvak.

De middag werd afgetrapt met een uitgebreide bureaupresentatie waarin de vragen van de studenten de leidraad voor het verhaal vormden. Na deze eerste kennismaking gingen de deelnemers in teams aan de slag met een case afgeleid uit de adviespraktijk. Zij kregen de taak om aan de hand van een intakegesprek met een potentiële opdrachtgever, de uitdagingen van de organisatie boven water te krijgen en richtlijnen voor oplossingen te presenteren.

Het korte tijdsbestek gaf een extra dimensie aan de case, waarmee de spanning uit de praktijk goed werd benaderd. De deadline werd door alle deelnemers gehaald, waarna zij hun bevindingen aan de consultants van Magnitude Consulting presenteerden. Tot slot werd het excellerende studententeam beloond met een mooie prijs. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel op het zonnige terras. Onder het genot van een drankje was er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Meet Magnitude Middag

De Meet Magnitude Middag werd enthousiast ontvangen: “Magnitude Consulting is een inspirerende organisatie waarin je echt jezelf kan zijn en vanuit je eigen kennis en vaardigheden kan handelen. Er is echt een sfeer die dit toelaat, waardoor ik zie dat er veel mogelijkheden zijn, qua groei en ontwikkeling”. Een andere deelnemer voegt toe: “De feedback momenten na zowel de presentatie als het intakegesprek waren erg interessant. Dit was voor mij echt een eyeopener”. Zelf laat een woordvoerder van Magnitude Consulting weten terug te kijken op een geslaagde en inspirerende middag.

Een van de onderwerpen die uitgebreid aan bod kwam tijdens de Meet Magnitude Middag is het traineeship van het consultancybureau. Het traineeship van Magnitude Consulting, dat zich specifiek richt op starters en young professionals die zich afvragen of zij een carrière in de consultancy nastreven of een positie als lijnmanager, werd vorig jaar nog door bachelor- en masterstudenten verkozen tot een van de beste traineeships van het land.

Magnitude organiseert regelmatig evenementen voor studenten die zich willen oriënteren op een baan in de adviesbranche en een functie bij het bureau. Voor meer informatie over de ervaringen van deelnemers met de evenementen zie de artikelen ‘Inhousedag van Magnitude Consulting maakt impact’ en ‘Studenten enthousiast over Magnitude Consulting event’.