Magnitude Consulting blikt terug op geslaagde inhousedag

05 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen week organiseerde Magnitude Consulting hun jaarlijkse Meet Magnitude Middag, een inhousedag waar talentvolle studenten alles te weten konden komen over consultancy, Magnitude Consulting en hoe het is om er te werken. Zoals elke editie mochten de studenten hun tanden zetten in een uitdagende praktijkcase. “Mijn verwachtingen zijn overtroffen door zoveel te kunnen leren uit de cases en de feedback laat een deelnemer weten.”

Opgericht in 1998 en met ongeveer 25 professionals in dienst is Magnitude Consulting een adviesbureau, dat zich met zijn dienstverlening richt op het samen met klanten realiseren van duurzame prestatieverbetering. De focus ligt vooral op strategieontwikkeling, het vormgeven van besturing en organisatie, maar ook op de regievoering om de strategie of een gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren.

Meet Magnitude Middag

Om jonge talenten kennis te laten maken met het adviesbureau, de consultants, de werkzaamheden en de cultuur, organiseert Magnitude Consulting meerdere keren per jaar de zogeheten ‘Meet Magnitude Middag’. Afgelopen week, op 23 november, vond de meest recente editie plaats en mocht Magnitude een groep enthousiaste studenten verwelkomen op hun kantoor in Zeist. 

Magnitude Consulting blikt terug op geslaagde inhousedagHet evenement werd afgetrapt met een korte kennismaking, waaronder ook van de twee collega’s die gedurende de dag de studenten zouden gaan begeleiden: consultants Mark de Weers en Sven Onnink. Na een bedrijfspresentatie van Magnitude Consulting, met veel interactie tussen de deelnemers en de twee consultants, was het de beurt aan de studenten zelf om korte elevator pitches te houden, die ze van te voren hadden voorbereid. Ook kregen ze de gelegenheid om vooraf bedachte vragen te stellen over alles wat ze over het adviesbureau te weten wilde komen. Al deze vragen en antwoorden zijn op de dag zelf gebundeld op een flip-over en De Weers en Onnink speelden hier gedurende de dag op in.

Praktijkcase

Vervolgens mochten de deelnemers zich buigen over een uitdagende praktijksituatie van Magnitude Consulting. De studenten kregen een artikel mee en moesten daar met de groep een plan voor schrijven. Zij kregen tien minuten de tijd om tijdens een intake de opdrachtgever het hemd van het lijf te vragen en daarmee meer vorm te geven aan de case. Uiteindelijk werden alle oplossingen plenair gepresenteerd, waarbij Magnitude bij de studenten in het bijzonder keek naar hun aanpak en de structuur die zij bij het oplossen van de case hanteerden. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel, waarbij iedereen nog even kon napraten.

Terugkijkend op het evenement, laten de studenten zich lovend uit over de inhousedag van Magnitude Consulting. “Het was erg persoonlijk en de setting relatief intiem, wat positief uitpakte”, laat een deelnemer weten. Een andere student geeft aan: “Het was een leuke middag met ontzettend veel interactie, dat maakte de middag waardevol.’’ Weer een andere deelnemer wijst op de ruimte voor eigen inbreng: “Wat ik met name sterk vond was dat onze vragen centraal stonden in plaats van een vooraf uitgedraaide presentatie.” Ook over de case waren de deelnemers positief, zo spreekt een student van “een uitdagende case met goede begeleiding en feedback” en zegt een ander: “Ik vond de feedback op de case echt top.”

GerelateerdStudenten krijgen kijkje achter de schermen bij Magnitude Consulting