Studenten krijgen kijkje achter de schermen bij Magnitude Consulting

25 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Een paar keer per jaar geeft Magnitude Consulting studenten de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij het adviesbureau. Op vrijdag 13 juli was het weer zover – een groep van ambitieuze studenten reisde af naar de villa van het bureau in de bosrijke omgeving van Zeist om met eigen ogen te zien hoe het is om te werken bij Magnitude Consulting.

De waarde die door adviesbureaus wordt geleverd is bijna volledig afhankelijk van hun menselijk kapitaal. Het is voor deze bureaus dan ook essentieel om de juiste talenten aan te trekken. De inhousedagen van Magnitude Consulting zijn bedoeld om ambitieuze en veelbelovende studenten inzicht te geven in het consultancyvak. Terwijl managementconsulting onder (bijna) afgestudeerden een van de meest populaire segmenten is om in te werken, zorgt de verscheidenheid aan vakgebieden en thema’s er tegelijk voor dat studenten voor veel keuzes staan. 

Ik ging er open minded in en het pakte heel goed uit!”, vertelt een student, die toevoegt nu een veel beter begrip te hebben van de adviesbranche. Magnitude’s inhousedag werd afgetrapt met een sessie waarin studenten uitleg kregen over wat het betekent om als consultant door het leven te gaan. Na een korte uiteenzetting van de theorie stond een casus centraal. Hierbij werd de hele cyclus doorlopen die ook in de praktijk wordt gevolgd. Eerst kregen de studenten uitleg over de casus en de dilemma’s waar de klant mee worstelt. Vervolgens werden teams gevormd, waarbinnen de studenten gezamenlijk aan de slag konden.

Studenten krijgen kijkje achter de schermen bij Magnitude Consulting

Tijdens de casus kwamen eigenschappen zoals analytische vaardigheden, teamwork en creativiteit aan bod – allemaal elementen die van cruciaal belang zijn binnen het consultancyvak. Magnitude Consulting is een bureau dat klanten ondersteunt bij complexe vraagstukken op het gebied van organisatieadvies, verandering en projectmanagement. Het bureau werkt vooral voor partijen in de financiële sector, retail en zakelijke dienstverlening. De consultants van Magnitude werken in teams bij de klant, waarbij een senior adviseur verantwoordelijk is voor de opdracht, terwijl medior en junior adviseurs de meeste opleveringstaken op zich nemen. 

Nadat de studententeams intern hadden overlegd over hun adviesrichting, presenteerden ze hun casus aan de opdrachtgever, die vervolgens in een plenaire presentatie de plus- en minpunten van de bijdrage van alle teams deelde. Naast dat ze zo konden leren wat er allemaal komt kijken bij management consulting, konden de studenten ook meer te weten komen over Magnitude Consulting. Een van hen geeft aan: “De professionals van Magnitude zijn vriendelijk en staan ervoor open om ons als studenten/afgestudeerden te leren kennen. Wat vooral opvalt: ze vertellen graag over Magnitude Consulting, omdat ze trots zijn op het bedrijf waar ze werken.”

De middag werd afgesloten met een borrel waar genodigden onder het genot van een hapje en drankje konden netwerken en hun informelere vragen konden stellen aan consultants van het bureau. “De betrokken en gezellige sfeer was gedurende de gehele middag voelbaar”, aldus een van de deelnemers. 

Zie ook het verslag van de vorige inhousedag van Magnitude: Studenten maken kennis met consultancy en Magnitude Consulting.