Studenten maken kennis met Magnitude Consulting tijdens inhousedag

25 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen week was het weer zover: Een groep studenten vanuit heel Nederland reisde af naar het kantoor van Magnitude Consulting in Zeist voor de Meet Magnitude Middag. Tijdens deze inhousedag kwamen de studenten alles te weten over consultancy en hoe het is om bij het adviesbureau te werken. Een korte terugblik op de middag. 

Regelmatig organiseert Magnitude Consulting evenementen voor studenten die zich willen oriënteren op een baan in de adviesbranche en een functie bij het bureau. Een van die evenementen is de Meet Magnitude Middag, een evenement dat meerdere malen per jaar plaatsvindt en studenten laat kennismaken met het adviesvak en specifiek met de professionals en de cultuur van het adviesbureau.

De eerste editie van de inhousedag van dit jaar, op 13 april, trapte af met een korte kennismakingsronde, waarin onder meer een elevator pitch werd gegeven. Tijdens een presentatie kwamen de geselecteerde studenten, dertien in totaal, van alles te weten over Magnitude Consulting, een consultancybureau dat zich voornamelijk richt op strategieontwikkeling, het vormgeven van besturing en organisatie, maar ook op de regievoering om de strategie of een gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren.

Meet Magnitude Middag 2018

Naast het leren kennen van Magnitude Consulting en hun adviseurs, gingen de studenten ook aan de slag met een uitdagend vraagstuk. Na een korte uitleg over de case volgde een intake bij een van de opdrachtgevers van Magnitude Consulting en werkten de studenten de case verder uit. Aan het einde van de middag mochten de deelnemers een plenaire presentatie geven, waarin ze hun oplossingen presenteerden. De middag werd uiteindelijk afgesloten met een gezellige borrel. Onder het genot van een drankje in de zon was er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

De deelnemers waren na afloop erg enthousiast, laat Magnitude Consulting weten. Zo zei een deelnemer over de dag: “Goed georganiseerd en een fijne manier om kennis te maken met het bedrijf”, wees een ander op de “positieve, gezellige sfeer”, en sprak weer een andere deelnemer over de “benaderbare en open consultants" van Magnitude Consulting. Zelf laat het adviesbureau weten terug te kijken op “opnieuw een geslaagde middag!”

Gerelateerd: Inhousedag van Magnitude Consulting maakt impact op studenten.