Sven Onnink over zijn start bij Magnitude Consulting

17 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Magnitude Consulting heeft het team versterkt met een nieuwe Management Consultant: Sven Onnink. In gesprek met Consultancy.nl vertelt de jonge ondernemer en adviseur over zijn keuze voor Magnitude en hoe hij het recruitmentproces en zijn start bij het bureau heeft ervaren.

Sven Onnink heeft een sterke achtergrond in het sportlandschap. Sinds twee jaar is hij eigenaar van Skiservice Amersfoort, een bedrijf gespecialiseerd in service op het gebied van ski- en snowboardonderhoud. Eerder werkte hij jarenlang als buitensport-instructeur voor PBN, waar hij verschillende groepen begeleidde met buitensportactiviteiten als klimmen, kanoën, mountainbiken, abseilen, tokkelen, boogschieten en bivak. Voorafgaande aan zijn loopbaan behaalde Onnink een master in Consultancy & Entrepreneurship aan Rotterdam Business School, na eerder al een bachelor in Sport Management en Ondernemen te hebben afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar nam hij deel aan een zogeheten honours program, een excellentieprogramma binnen de hogeschool.

Magnitude Consulting

Sinds begin deze maand is Onnink gestart aan een nieuwe uitdaging als Management Consultant bij Magnitude Consulting. Opgericht in 1998 in Zeist, is Magnitude Consulting een adviesbureau dat zich met zijn diensten richt op het samen met klanten realiseren van duurzame prestatieverbetering. Dit doet het kantoor op het gebied van strategie, besturing & organisatie en regievoering.

Sven Onnink over zijn start bij Magnitude Consulting

Onnink kreeg zijn nieuwe werkgever op het oog toen hij op de vacaturepagina van Consultancy.nl de functie van Startende Consultant bij Magnitude tegenkwam. “Deze vacature sprak mij direct aan, omdat ik op zoek was naar een organisatie waar ik mezelf op persoonlijk en professioneel vlak kan ontwikkelen. De kansen die beschreven stonden in de vacature maakten mij enthousiast en nieuwsgierig en ik heb daarom direct op de functie gesolliciteerd.” 

Gevraagd naar zijn motivatie om te kiezen voor Magnitude en naar welk gevoel hij aan het recruitmentproces heeft overgehouden, geeft Onnink aan: “Nadat ik gesolliciteerd had, werd er binnen een aantal dagen al contact met mij opgenomen om een eerste kennismaking in te plannen. Ik was blij verrast door de snelle reactie, aangezien ik op eerdere sollicitaties bij andere consultancybedrijven soms weken moest wachten op een reactie. Het voelde al direct goed dat mijn sollicitatie serieus werd genomen. Snel na de telefonische kennismaking werd het eerste gesprek ingepland op het kantoor in Zeist.” 

Goede klik

De managementconsultant vertelt hoe hij tijdens de gesprekken een “goed beeld van het type mensen” kreeg, dat bij Magnitude Consulting werkt: “Dit klikte voor mij”, aldus Onnink, die toevoegt: “Na alle gevoerde gesprekken had ik een duidelijk beeld van de organisatie en gaven de grootte van de organisatie en de ontwikkelingsmogelijkheden de doorslag om te starten bij Magnitude Consulting.”

De eerste week stond voor Onnink in het teken van inwerken en het bekend raken met het bedrijf. Daarnaast werd hij direct op een strategieopdracht gezet als ondersteuning van twee collega’s. “Dat was een enorme uitdaging. Ik ben heel erg blij dat ik deze kans direct vanaf het begin heb gekregen. Daarnaast heb ik op kantoor de tijd genomen om mijn collega’s beter te leren kennen. Kortom: een drukke week met veel nieuwe informatie en indrukken!”

Lees ookStudenten maken kennis met consultancy en Magnitude Consulting.