Studenten maken kennis met consultancy en Magnitude Consulting

11 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Eind maart verwelkomde Magnitude Consulting een groep enthousiaste deelnemers in Zeist voor de Meet Magnitude Middag. Gedurende deze middag was er alle ruimte voor de deelnemers om kennis te maken met het bureau, haar consultants en het werken in de consultancybranche.

De Meet Magnitude Middag startte met een introductieronde waarin de deelnemers zich door middel van een creatieve elevatorpitch introduceerden. Daarna was het de beurt aan Magnitude Consulting (MC) om zich te presenteren. In het kort werd verteld dat het adviesbureau, opgericht in 1998, zich voornamelijk richt op strategieontwikkeling, het vormgeven van besturing en organisatie, maar ook op de regievoering om de strategie of een gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren. Vervolgens konden de deelnemers uitgebreid vragen stellen over het adviesbureau en de ervaringen van de consultants.

Na de wederzijdse introductie gingen de deelnemers in teams aan de slag met een interessante case uit de praktijk. De deelnemers kregen de taak om aan de hand van een uitdagend intakegesprek met een opdrachtgever de juiste probleemstelling te formuleren inclusief een oplossing. Dit alles in een kort tijdsbestek wat de druk voor hen opvoerde. De deadline werd door alle deelnemers gehaald en vervolgens presenteerden zij hun bevindingen aan de consultants van MC. Tot slot is er een winnend studententeam gekozen dat beloond is met een mooie prijs. De middag werd afgesloten met een gezellige borrel. Onder het genot van een drankje in de zon was er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Studenten maken kennis met Magnitude Consulting

De deelnemers waren na afloop erg enthousiast: “Geweldige middag met een heldere opzet die een echt kijkje in de keuken geeft van het werk bij Magnitude Consulting.” Een andere deelnemer voegt toe: “Vooral het intakegesprek voorafgaande aan de case geeft een extra dimensie aan het organisatievraagstuk.” Zelf laat Magnitude Consulting weten terug te kijken op een “geslaagde middag!”

Een van de onderwerpen die uitgebreid aan bod kwam tijdens de Meet Magnitude Middag was het traineeship van het consultancybureau. Het traineeship van Magnitude Consulting, dat zich specifiek richt op starters en young professionals die nog twijfelen tussen een carrière in de consultancy of een positie als lijnmanager, werd vorig jaar nog door studenten verkozen tot een van beste traineeships van het land.

Magnitude organiseert regelmatig evenementen voor studenten die zich willen oriënteren op een baan in de adviesbranche en een functie bij het bureau. Voor meer informatie over de ervaringen van deelnemers met de evenementen zie de artikelen ‘Inhousedag van Magnitude Consulting maakt impact’ en ‘Studenten enthousiast over Magnitude Consulting event’.