Inhousedag van Magnitude Consulting maakt impact op studenten

04 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vrijdag 14 oktober opende Magnitude Consulting haar poorten voor studenten uit het hele land. Tijdens deze middag was er alle ruimte voor de studenten om kennis te maken met het adviesbureau, haar consultants en het werken in de consultancybranche. 

De inhousedag startte met een introductieronde waarin de deelnemende studenten zich, door middel van een elevatorpitch, op een creatieve manier introduceerden. Daarna was het de beurt aan Magnitude Consulting om zich te presenteren. In het kort werd verteld dat het adviesbureau, opgericht in 1998, zich voornamelijk richt op strategieontwikkeling, het vormgeven van besturing en organisatie, maar ook op de regievoering om de strategie of een gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren. Betrokkenheid en het consistent leveren van hoge kwaliteit staan volgens eigen zeggen hoog in het vaandel bij Magnitude Consulting.

Na de introductie en bedrijfspresentatie gingen de studenten in teams aan de slag met een uitdagende case uit de praktijk. Door middel van een vraaggesprek met een opdrachtgever was het de taak aan de studenten om de juiste probleemstelling te formuleren inclusief een oplossing. Deze elementen werden gepresenteerd aan medestudenten en consultants van Magnitude Consulting. Na een feedbacksessie, gericht op de groepssamenwerking en de teampresentatie, kon het beste studententeam rekenen op een mooie prijs. De middag werd afgesloten met een borrel. Onder het genot van een drankje was er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Meet Magnitude Middag

De deelnemers vonden het een geslaagde middag. “Het was een goed georganiseerde middag, ik kon al mijn vragen stellen en ik heb een helder beeld gekregen van Magnitude Consulting”, aldus een deelnemer van de Meet Magnitude Middag. Overige feedback die de revue passeerde: “Magnitude Consulting heeft impact gemaakt: ik zie een sprankelend en ambitieus bedrijf met een helder verhaal”, “ik vond het een informatieve en gezellige middag waarop ik op een informele manier kennis heb kunnen maken met MC” en “de betrokkenheid van zoveel werknemers tijdens de dag laat zien dat er persoonlijke aandacht is bij Magnitude Consulting”.

Het consultancybureau kijkt zelf eveneens tevreden terug op de middag: “Inspirerend om jong talent aan het werk te zien, ik was onder de indruk van het niveau van de deelnemers en kijk terug op een geslaagde middag”, laat een van de aanwezige consultants van Magnitude Consulting weten.

Benieuwd naar de volgende inhousedag of andere mogelijkheden bij Magnitude Consulting? Bekijk de vacature pagina in het bedrijfsprofiel.