Studenten enthousiast over inhousedag bij Magnitude Consulting

25 mei 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vrijdag 13 mei kwamen studenten vanuit het hele land naar Magnitude Consulting in Zeist voor de ‘Meet Magnitude Middag’. Tijdens dit evenement konden de studenten kennis maken met (de consultants van) Magnitude Consulting en meer te weten komen over het adviesvak.

De middag ging van start met een introductieronde. Tijdens de introductieronde konden de deelnemers zich met een creatieve elevator pitch voorstellen en vertelden de consultants meer over Magnitude Consulting en het werk als adviseur. Vervolgens konden de studenten uitgebreid vragen stellen over het adviesbureau en de ervaringen van de consultants. Een synopsis: Magnitude Consulting is in 1998 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een middelgroot adviesbureau met een stevige track record in zowel het corporate als het MKB segment. Veel van de opdrachten van het bureau uit Zeist bevatten strategische, bestuurlijke en veranderkundige aspecten.

Hierna gingen de studenten – studerend aan universitaire instellingen door het hele land – zelf aan de slag met een echte case met een opdrachtgever en een eigen team. Na een intakegesprek met de opdrachtgever en met behulp van de nodige achtergrond informatie werden de deelnemers uitgedaagd met hun team een oplossing te bedenken en deze vervolgens te presenteren. De consultants van Magnitude Consulting gaven vervolgens ook feedback over de case en de onderlinge samenwerking. Na de case presentatie werd afgesloten met een informele borrel.

Magnitude Consulting inhousedagDe deelnemers waren na afloop erg enthousiast: “De case was echt leuk! Geeft je inzicht in hoe een consultant te werk gaat”. “Vooral de feedback was interessant. Dat is ervaring die je opdoet”. Enkele overige reacties van de deelnemers:“Leuke, informele middag, waarin we een goed beeld krijgen van Magnitude Consulting” en “Hele fijne en open sfeer, fantastisch om te zien.” Zelf laat Magnitude Consulting weten terug te kijken op een “geslaagde middag!”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Magnitude Consulting? Bekijk de vacature pagina in het bedrijfsprofiel.