Adviseurs Magnitude Consulting geven gastcollege aan Groningse studenten

30 maart 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultants van Magnitude Consulting hebben voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen een gastcollege verzorgd, gecentreerd rondom de beginfase van een consultancyproject.

Met meer dan 30.000 studenten verdeeld over elf faculteiten behoort de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) tot de tien grootste universiteiten van ons land. Voor het mastervak ‘Agents & Instruments of Change’, dat onderdeel uitmaakt van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RuG, doen de docenten regelmatig een beroep op experts uit het veld om hun ervaringen uit de praktijk te delen met de studenten.

Recent heeft een gastcollege plaatsgevonden waarin de beginfase van een adviestraject centraal stond. Om dit gastcollege te verzorgen, werd een beroep gedaan op adviseurs van Magnitude Consulting
, een in 1998 opgericht adviesbureau uit Zeist met zo’n dertig professionals. Magnitude Consulting ondersteunt opdrachtgevers bij grootschalige verandertrajecten op het gebied van strategie en organisatiekunde. Daarbij stelt het bureau zich ten doel duurzame prestatieverbetering te realiseren bij zijn klanten.Adviseurs van Magnitude Consulting verzorgen Consulting skills college

In de sessie voor de RuG, namen de adviseurs de studenten mee in alle aspecten die relevant zijn voor de beginfase van een adviestraject. “We hebben voornamelijk stilgestaan bij het definiëren van het probleem en het bepalen van het gewenste doel en resultaat/resultaten. Tijdens het college hebben de studenten hun consulting skills meteen geoefend aan de hand van een praktijkcase. Hier hebben wij ze feedback op gegeven”, aldus Magnitude Consulting. Terugkijkend op de sessie, voegen de consultants zelf nog toe: “We vonden het een zeer geslaagd gastcollege en hebben zowel van de studenten als van de docenten positieve feedback ontvangen. Graag komen wij volgend jaar weer terug!”

Teamleden van Magnitude Consulting zijn frequent te vinden in universiteiten om hun consultancy-expertise of hun kennis over inhoudelijke onderwerpen te delen. Zo verzorgde het adviesbureau afgelopen jaar gastcolleges in Rotterdam en Amsterdam. Ook de Rijkuniversiteit Groningen is geen onbekende voor Magnitude Consulting. In 2016 en ook vorig jaar verzorgde het adviesbureau een soortgelijk college.