Magnitude Consulting verzorgt college Rijksuniversiteit Groningen

18 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Lidia Swinkels en Mark de Weers van Magnitude Consulting zijn eind vorige maand afgereisd naar de Rijksuniversiteit Groningen om een gastcollege te verzorgen voor masterstudenten (Business Administration). Zij gaven tachtig studenten een kijkje in de praktijk van het consultancykantoor, beantwoordden vragen en schotelden de studenten een uitdagende en praktische case voor.

Opgericht in 1998 en met ongeveer twintig adviseurs in dienst is Magnitude Consulting een adviesbureau dat zich richt op grootschalige verandertrajecten op het gebied van strategie en organisatiekunde. Het bureau helpt opdrachtgevers met het realiseren van duurzame prestatieverbetering, door onder meer te ondersteunen bij strategieontwikkeling, het vormgeven van besturing & organisatie, maar ook bij de regievoering om de strategie of gewenste verandering daadwerkelijk te implementeren.

Om studenten inkijk te geven in hoe het is om voor Magnitude Consulting te werken gaven eind februari twee professionals van het bureau een gastcollege aan zo’n tachtig master studenten (Business Administration) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Lidia Swinkels (Management Consultant) en Mark de Weers (Management Trainee) gaven de groep studenten eerst een korte introductie van zichzelf en van Magnitude Consulting, waarna zij de studenten uitnodigden om vragen aan hen te stellen. De studenten maakten daar graag gebruik van en stelden vragen als: “Wat was je allergaafste opdracht?” en “Wat is het leukste en minst leuke aan consulting?” Swinkels en De Weers gaven uitgebreid antwoord op alle vragen en schetsten zo een beeld van de werkzaamheden als consultant bij het adviesbureau, dat is gevestigd in Zeist.

Na de vragenronde was er aandacht voor de theoretische kant van het adviesvak. Deze theorie kon vervolgens meteen in praktijk worden gebracht tijdens een interactieve case die de consultants aan de studenten voorlegden. De case kwam uit de portfolio van Magnitude Consulting en de studenten hadden voorafgaand aan het college enige informatie over deze case ontvangen. De Weers en Swinkels namen de rol van de klant op zich en de studenten konden als consultant aan de slag. “Iedereen was goed voorbereid en door het stellen van slimme vragen werd de case beetje bij beetje ontrafeld”, blikt Swinkels terug op het gastcollege.

Afsluitend kregen de studenten gelegenheid feedback te geven op het college: “Erg gaaf om alles wat in je opkwam over consultancy en Magnitude Consulting direct te kunnen vragen”, luidde een van de reacties. Ook De Weers en Swinkels tonen zich meer dan tevreden: “Wij kijken terug op een geslaagde middag en vonden het erg leuk welkom te zijn aan de Rijksuniversiteit Groningen.”

Studenten die hebben deelgenomen aan het gastcollege en geïnteresseerd zijn in stagemogelijkheden kunnen hier terecht.