Vliegende start voor M&A kantoor YES Corporate Finance

03 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

YES Corporate Finance heeft een vliegende start gemaakt. In het eerste jaar na haar oprichting was het jonge corporate finance kantoor betrokken bij maar liefst zes deals. Om de vraag aan te kunnen zijn oprichters Arjan Boonekamp en Joris van Rijn momenteel op zoek naar versterking. 

In maart 2016 besloten Arjan Boonekamp en Joris van Rijn om samen YES Corporate Finance op te richten. Het idee voor het oprichten van een eigen corporate finance bureau, dat gevestigd is in Utrecht, ontstond toen Van Rijn en Boonekamp de afgelopen jaren meerdere keren samenwerkten aan transacties. Zo adviseerden de twee corporate finance experts bij een financieringsronde van Crunchr, het analytics platform van human capital adviesbureau Focus Orange. Met hun eigen bureau focussen zij zich voornamelijk op corporate finance advies voor middelgrote bedrijven en financieel advies aan DGA’s.

Hoewel het opstarten van een nieuw bedrijf altijd een behoorlijke uitdaging is – zeker in een competitieve markt als de adviesbranche – hebben Van Rijn en Boonekamp het voor elkaar gekregen om een vliegende start te maken. YES Corporate Finance is in twaalf maanden tijd betrokken geweest bij zes overname- en financieringsdeals. Het M&A adviesbureau heeft een van de medeaandeelhouders van Drankengroothandel Boonekamp, Jacques Boonekamp, begeleid bij het verkopen van zijn aandelen, adviseerde verpakkingsbedrijf DaklaPack bij de aankoop van branchegenoot Moniss en ondersteunde APOC Aviation bij het aantrekken van kapitaal van private investeerders.

YES Corporate Finance maakt vliegende start

De deal die misschien wel het meest in het oog springt is de overname van transportbedrijf Van der Lee door Belgische tanktransporteur Vervaeke. In totaal waren er zeven partijen betrokken bij deze transportdeal. YES Corporate Finance werd ingeschakeld door Van der Lee Transportgroep voor het leveren van M&A-advies. In de twee meest recente deals die het bureau begeleid heeft hielp YES Corporate Finance energie-oplossingenproducent Plugwise met het verkrijgen van financiering van ING en ondersteunde het bureau familiebedrijf Tchai bij een management buy-out. Het bedrijf, dat productpresentaties en winkelinterieur ontwerpt, ontwikkelt en realiseert, werd overgenomen door de volgende generatie. 

Om de vraag naar zijn diensten aan te kunnen, breidde YES Corporate Finance zijn team reeds meerdere malen uit. Josip Petrarca heeft zich aangesloten als Partner, terwijl Marco Joosten het team heeft versterkt als Analyst. Nu zijn de oprichters opnieuw op zoek naar versterking – het bureau heeft momenteel een vacature openstaan voor een tweede Analyst.