Richard van der Zanden verbindt zich aan HR bureau Quintop

28 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quintop heeft zijn team versterkt met de ervaren HR consultant en interimmanager Richard van der Zanden. In zijn nieuwe rol richt Van der Zanden zich op de digital HR-propositie van het bureau en zal hij de verdere uitbreiding van de dienstverlening ondersteunen.

De afgelopen twintig jaar werkte Van der Zanden afwisselend in dienstverband en als zelfstandig adviseur. Sinds 2007 was hij betrokken bij verschillende, grootschalige HR-transformatietrajecten bij onder andere Philips, Carlson Wagonlit Travel en DSM. In de periode daarvoor was Van der Zanden werkzaam bij HR-dienstverleners Raet en SD Worx in verschillende consulting, commerciële en leidinggevende rollen. Van der Zanden studeerde af aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en volgde een MBA opleiding aan NIMBAS/Bradford School of Management.

Afgelopen jaar besloot Van der Zanden dat hij zijn carrière de komende jaren als adviseur wil voortzetten, en dan het liefste in teamverband. “HR Transformaties zijn doorgaans complexe, langdurige trajecten waarbij je als eenling regelmatig breedte of diepte in expertise mist, maar ook simpelweg capaciteit,” stelt Van der Zanden. Ook geeft hij aan dat hij, hoewel hij ook graag zelfstandig opereert, “behoefte had aan een ‘sense of belonging’.” Daarover zegt hij verder: “Regelmatig contact met collega’s stel ik zeer op prijs, zowel voor de inhoudelijke verdieping als ook voor de factor fun.”

Richard van der Zanden verbindt zich aan HR bureau Quintop

Quintop

Via zijn netwerk raakte Van der Zanden in gesprek met professionals van Quintop, een advies- en implementatiebureau dat klanten ondersteunt tijdens bedrijfstransformaties en zich vooral richt op het bedenken van praktische oplossingen voor complexe, human capital gerelateerde vraagstukken. Het adviesbureau, dat in 1997 werd opgericht en ruim twintig adviseurs en interim-(project)managers telt, zocht nog een ervaren adviseur om hun nieuwe Digital HR Transformation’ propositie verder uit te bouwen. “Mijn ervaring en ambities sloten hier prima bij aan en de klik met de partners en het team was goed, dus de samenwerking was snel beklonken,” aldus Van der Zanden. 

Als Managing Consultant versterkt Van der Zanden bij Quintop de Digital HR Transformation tak van het bureau. Deze praktijk zet de vele nieuwe mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden in, om verbeteringen te realiseren op het gebied van HR. Binnen organisaties ziet Van der Zanden voor HR-afdelingen een voortrekkersfunctie weggelegd, ten aanzien van digitale innovaties: “Van HR wordt een leidende rol verwacht bij het aantrekken en ontwikkelen van de benodigde ‘digital capabilities’.”

Hij licht verder toe: “Hiervoor is het essentieel dat HR het goede voorbeeld geeft door haar eigen processen optimaal digitaal te ondersteunen, zowel vanuit het oogpunt van efficiency, maar wellicht nog wel meer vanuit het oogpunt van ‘employee experience’. Het is inmiddels bekend dat organisaties die in dit laatste het beste slagen, het meest succesvol zijn in het aantrekken, behouden en ontwikkelen van de beste medewerkers.”

Erik Geerts, partner bij Quintop, is blij met de expertise die Van der Zanden toevoegt aan de digitale expertise van het bureau: “Richard heeft veel kennis en ervaring op het gebied van digital HR transformaties en is dus een mooie aanwinst voor Quintop! Hij zal samen met ons verder werken aan het uitbreiden van onze dienstverlening maar is ook hard aan het werk met een ambitieus project bij Akzo Nobel.”