Baker Tilly Berk gaat op zoek naar externe bestuursvoorzitter

25 mei 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly Berk gaat op zoek naar een externe opvolger van huidig topman Arno van der Heijden. Met een onafhankelijke bestuursvoorzitter wil het accountants- en advieskantoor beter tegemoet komen aan de veranderagenda in het accountantslandschap.

Sinds juli 2015 staat Arno van der Heijden aan het roer van Baker Tilly Berk – hij volgde destijds Ted Verkade op, die vandaag de dag een internationale rol bekleedt (CEO van Baker Tilly International). Met ingang van 1 juli 2017 treedt van der Heijden terug van zijn rol om terug te gaan naar de praktijk. 

Baker Tilly Berk is een wervingsprocedure gestart voor een nieuwe bestuurder, waarbij het bureau bewust op zoek gaat naar een externe kandidaat. Hiermee breekt de zakelijke dienstverlener met een lange traditie van interne partners die de rol toebedeeld krijgen en volgt in de voetstappen van KPMG, dat in 2014 voor het eerst een externe bestuurder benoemde (voormalig ING topman Jan Hommen). De context waarin de twee bureaus zich bevinden verschilt echter – KPMG had toen na een reeks affaires te maken met een crisissituatie, terwijl Baker Tilly Berk zich momenteel in rustig vaarwater bevindt; het bureau boekte afgelopen jaar zelfs een omzetgroei van 7% naar €90,7 miljoen. 

Baker Tilly Berk gaat op zoek naar externe bestuursvoorzitter

“Met de werving van een extern bestuurder meent Baker Tilly Berk nog beter invulling te kunnen geven aan de implementatie van de verbetermaatregelen in het accountantsberoep”, aldus een woordvoerder van het kantoor. 

De rol van bestuursvoorzitter wordt per 1 juli tijdelijk waargenomen door Marcel Huisman. De partner, verbonden aan de vestiging Nijmegen, volgt per 1 juli Ronald Hoeksel op als bestuurslid. Na de komst van de nieuwe externe bestuurder zal Huisman de portefeuille kwaliteit invullen binnen het bestuur. De overige bestuurders van Baker Tilly Berk zijn Jeroen Spiekker en Rob Loves.