Sandra van Tienhoven over haar groei en ontwikkeling bij First Consulting

05 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Wat betekent het nou écht om consultant te zijn bij First Consulting? Wie zijn de mensen die dit bedrijf zo succesvol maken? Wat maakt dat zij met plezier, ambitie en trots het bedrijf dagelijks naar een hoger niveau tillen? In een reeks van interviews lichten medewerkers van First Consulting een tipje van de sluier op!

Na eerder Michiel Bax te hebben uitgelicht, dit keer: Sandra van Tienhoven, Business Consultant bij First Consulting.

Kun je een korte introductie geven van jezelf?

Ik werk ruim vier jaar bij First Consulting. Daarvoor heb ik Biomedische Technologie gestudeerd in Eindhoven. Inmiddels 28 jaar oud woon ik nog een paar weken samen met mijn vriend in Utrecht, waarna we verhuizen naar Beesd. Zowel tijdens werk als privé doe ik graag dingen waarvan ik resultaat zie en waar iemand dankbaar voor is.

Met mijn studieachtergrond is een keuze voor consultancy niet erg vanzelfsprekend. Ik wist echter al tijdens mijn master dat ik werk met concrete resultaten zocht en ik graag verschillende sectoren zou willen zien. Wat ik erg belangrijk vond bij de keuze van mijn baan was de klik met de mensen van mijn toekomstige werkgever. Deze klik voelde ik heel sterk tijdens mijn sollicitaties bij First Consulting en is altijd gebleven. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer in mijn dagelijks werk; we hebben een heel sterk gevoel van samen het beste resultaat neerzetten.

Sandra van Tienhoven - First Consulting

Wat doe je in een gemiddelde werkweek?

Mijn activiteiten zijn eigenlijk in twee categorieën te verdelen. De eerste is samen met de klant ontdekken waar problemen liggen, wat mogelijke oplossingen zijn en hoe we die kunnen realiseren. De tweede is het omzetten van al deze informatie in concrete vervolgstappen met bijbehorende producten zoals een impactanalyse. Je bent continu scherp op de beoogde resultaten en hoe je daar op een goede manier naartoe kunt werken. Wat ik zo leuk vind, is dat er altijd onverwachte dingen gebeuren gedurende de week. Je ontmoet bijvoorbeeld toevallig iemand op een flexwerkplek (First Consulting opereert zonder vast kantoor, red.) die erg veel blijkt te weten van een project wat afhankelijkheden heeft met jouw project waardoor je je planning of scope moet bijsturen.

Sinds het laatste jaar focus ik me meer op de implementatie van een verandering. Hoe maak je een implementatie succesvol en borg je de nieuwe manier van werken? Deze verandering is altijd gedreven door een proces- of systeemwijziging die je zelf ook door en door moet begrijpen om de organisatie te helpen veranderen.

Hoe ben je afgelopen vier jaar gegroeid?

Over de afgelopen jaren heb ik zowel mijn analytische skills als mijn vermogen om gestructureerd te werken sterk kunnen ontwikkelen. Hierdoor kan ik overzicht houden over mijn project en zowel zelfstandig verantwoordelijkheid pakken als weten wanneer ik hulp in moet schakelen. Zo moest ik als projectleider zelf bepalen in welke stappen ik mijn projectresultaat kon behalen. Deze stappen lopen gedeeltelijk parallel dus goed overzicht en gestructureerd de voortgang in de gaten houden is essentieel. Af en toe liet ik een collega met meer ervaring meekijken of ik niks over het hoofd zag. Op deze manier ontwikkelen kan alleen maar als je vrijheid krijgt van je werkgever maar wel kwalitatief goede begeleiding hebt in je ontwikkeling. Dit is beide sterk aanwezig bij First Consulting en iets wat we zeker gaan behouden.

Wanneer raad je iemand aan bij First Consulting te komen werken?

Of je enthousiast bent geworden van mijn verhaal over het type werk en de manier van werken bij First Consulting zegt al iets over een mogelijke match. Wat ik daar nog aan toe wil voegen is dat je de mogelijkheid hebt om mee te bouwen aan een bedrijf wat nog steeds hard aan het groeien is. Naast mijn projectwerkzaamheden draag ik bij aan de groei en ontwikkeling van First door sollicitatiegesprekken te voeren met potentiele nieuwe collega’s, trainingen te geven aan onze starters en toolkits te ontwikkelen voor implementatieprojecten. Dit is een hele mooie aanvulling op je projectwerkzaamheden en zorgt voor een brede ontwikkeling van je talenten!