Arlette Vankan versterkt zorgadviseur Careffect als Teamleider

03 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgadviesbureau Careffect heeft zijn team versterkt met ervaren salesmanager Arlette Vankan. Afkomstig van GSK zal ze bij Careffect de rol van Teamleider op zich nemen.

Arlette Vankan heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring binnen de zorg, en vooral de farmaceutische industrie. “Al bij het kiezen van een studie destijds, had ik een grote voorliefde voor de gezondheidszorg. In het bijzonder voor de wetenschappelijke en communicatieve aspecten van cure & care”, vertelt Vankan, die een Master in Gezondheidswetenschappen aan Maastricht University behaalde, waardoor ze breed georiënteerde werkervaring in de zorg kon opdoen. 

Vervolgens begon Vankan haar loopbaan bij GSK (toen nog onder de naam GlaxoSmithKline), waar zij tot afgelopen maand werkzaam was en zij uiteindelijk diverse leidinggevende rollen vervulde. Voor Vankan startte met leidinggeven, werkte ze onder meer als trainer binnen de sales afdeling en was ze betrokken bij diverse grote projecten en initiatieven van het farmaconcern uit Zeist. “Waar mijn bijdragen aan het vergroten van kennis bij zorgverleners van vele farmaceutische toepassingen van substantiële waarde was, hebben veel patiënten van deze zorgverleners hiervan kunnen profiteren”, blikt Vankan terug op deze periode. Ze vult aan: “Het is mijn specialiteit geworden om te verbinden, mensen helpen zichzelf te ontwikkelen in de commerciële functie en zo succeservaringen te faciliteren.”

Arlette Vankan - Careffect

Per 1 april heeft Vankan de farmasector verruild voor de adviesbranche en zich aangesloten bij Careffect, een consultancyorganisatie uit Utrecht die zich specialiseert in de zorgsector. Het bureau uit Utrecht adviseert ziekenhuizen, GGZ-instellingen en andere instellingen in de zorg, met als doel dat deze instellingen zich kunnen richten op hun kernactiviteiten: het beter maken van patiënten en/of cliënten.

Bij Careffect is Vankan aangesteld als Teamleider, een rol waarin ze haar ervaring inzet om het bureau te ondersteunen om de expertise van consultants naar een hoger niveau te tillen. “Ik zie het als een hele mooie kans om mijn aangewakkerde nieuwsgierigheid voor bedrijfsprocessen en financiering van de zorg, nu en in de toekomst, te gaan ervaren in mijn rol van teamleider bij Careffect. Ik hoop bij Careffect verbinding tussen en met partijen te creëren, met draagvlak en betrokkenheid. Én mijn kennis en ervaring te geven om de ontwikkeling van de consultants in hun professionele context te vergroten”, aldus Vankan over haar nieuwe uitdaging.

“Arlette heeft de grote veranderingen in de zorg over de laatste tien jaar van dichtbij mee mogen maken. Haar ervaring en persoonlijke vaardigheden zullen van grote waarde zijn voor Careffect”, stelt Hugo Cijsouw, directeur van het advieskantoor. 

Met de komst van Vankan groeit Careffect naar een team van ongeveer 25 professionals. Begin dit jaar werd Careffect nog versterkt door Junior Consultant Christel Geerts.