Nieuwe senior onderzoeker en accountmanager voor I&O Research

05 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onderzoeks- en adviesbureau I&O Research heeft twee benoemingen binnen de gelederen doorgevoerd. Mireille Koomen is aangetrokken als nieuwe Senior onderzoeker. Koomen was al langer als freelancer verbonden aan het bureau en gaat zich richten op het nadrukkelijker op de kaart zetten van kwalitatief onderzoek. Marjolein Meurs, sinds 2010 werkzaam bij I&O Research, is benoemd tot accountmanager Verkeer & Vervoer.

Mireille Koomen is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van consultancy, coaching en onderzoek. Gedurende een loopbaan van meer dan vijftien jaar voerde ze onder andere kwalitatieve trajecten uit voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, de provincie Drenthe en diverse gemeenten. Koomen werkte vijftien jaar bij TNS NIPO – in haar laatste rol als Senior Consultant – en sinds drie jaar runt ze haar eigen bedrijf (ReConnect Coaching & Advies).

De afgelopen periode werkte Koomen al als freelancer voor I&O Research, een onderzoeks- en adviesbureau voor de overheid, non-profit en profit-organisaties dat werd opgericht in 1996 en zo’n vijftig professionals telt. Afgelopen maand besloot I&O Research Koomen aan te stellen als Senior onderzoeker. In haar nieuwe rol onderzoekt Koomen motieven en drijfveren van klanten, inwoners en andere stakeholders voor opdrachtgevers in de publieke sector. Ook houdt ze zich bezig met onderzoek rondom de thema's werkgeluk en leiderschap.

Daarnaast heeft ze de taak gekregen om het kwalitatief onderzoek nadrukkelijker op de kaart zetten. Op de I&O-vestiging in Amsterdam is hiertoe een nieuwe gespreks- en meekijkruimte met alle benodigde faciliteiten in gebruik genomen. Bovendien richt ze zich op het verder ontwikkelen van het aanbod van online kwalitatief onderzoek en gedragsobservaties. In een reactie op de benoeming van Koomen, stelt I&O Research onder meer: “Met Mireille heeft I&O Research de expertise en het instrumentarium in huis om belangrijke cultuuraspecten binnen publieke organisaties effectief te monitoren en te optimaliseren.”

Mireille Koomen en Marjolein Meurs - I&O Research

I&O Research heeft ook een interne promotie doorgevoerd – Marjolein Meurs is bij de marktonderzoeker benoemd tot accountmanager Verkeer & Vervoer. Meurs startte in 2010, na het behalen van haar Master in Management, Economics & Consumer Studies aan WageningenUR, bij I&O Research als onderzoeker. De afgelopen jaren heeft ze projecten uitgevoerd op het gebied van mobiliteit en ruimte, waaronder de OV Klantenbarometer, Rijden onder Invloed, diverse reizigerspanels en gebruikerstevredenheidsonderzoeken. Meurs volgt Janneke Dijkers op die begin dit jaar vertrok naar de gemeente Oldenzaal.

Meurs zal met haar team de I&O-expertise op het brede terrein van Verkeer & Vervoer verder uitbouwen: van zelfrijdende treinen en het belevingsaspect in het openbaar vervoer tot verkeersveiligheid en autodelen. Daarnaast zal ze zich de komende jaren actief richten op de (technologische) ontwikkeling van onderzoeks- en inwintechnieken zoals datavisualisatie, locatiebepaling en realtime terugkoppeling van onderzoeksresultaten. “Hiermee kunnen we onze bestaande en nieuwe opdrachtgevers nóg beter helpen inzicht te krijgen in de gedragingen, wensen en meningen van iedereen die op wat voor manier dan ook onderweg is van A naar B”, aldus I&O research in een reactie op de benoeming.

Het onderzoeksbureau, dat vestigingen heeft in Enschede en Amsterdam, voert regelmatig (vaak grootschalige) onderzoeken uit onder automobilisten, OV-reizigers, fietsers, beroepschauffeurs, schippers: “eigenlijk iedereen die onderweg is.” Meurs over haar nieuwe rol: “Als Accountmanager ben ik het aanspreekpunt voor projecten op het gebied van Verkeer en Vervoer. Zelf ben ik ook graag onderweg: ideeën en inspiratie opdoen, mensen ontmoeten en ervoor zorgen dat onze kennis up to date blijft.”