Maarten Nieland versterkt Ecorys Vastgoed als Principal Consultant

07 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Nieland is begin deze maand in dienst getreden als Principal Consultant bij Ecorys. Nieland, die hiervoor werkzaam was bij drie van de vier Big Four kantoren, gaat zich vooral richten op vastgoed dienstverlening aan woningcorporaties.

De afgelopen ruim vijf jaar was Maarten Nieland (49) werkzaam bij accountants- en advieskantoor EY, waar hij als Senior Manager actief was binnen de branchegroep Woningcorporaties. Daarvoor werkte hij kort voor Deloitte Real Estate Advisory, de vastgoedtak van Deloitte, en meer dan vijftien jaar voor branchegenoot PwC, waarvan de laatste vijf jaar binnen de bouw en vastgoed sector van de branchegroep publieke sector. In zijn laatste rol als Principal Manager was Nieland onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatschappelijke visitaties bij woningcorporaties. 

Per 1 april 2017 heeft Nieland de overstap gemaakt naar Ecorys, een zakelijke dienstverlener uit Rotterdam (circa 550 adviseurs wereldwijd) gespecialiseerd in (internationaal) financieel-economisch onderzoek en beleid. Hij voegt zich bij de Vastgoed praktijk – het team focust zich op strategie- en organisatieadvies voor vastgoedbedrijven.

Maarten Nieland - Ecorys

De vastgoed expertise van het adviesbureau bestrijkt de kennisgebieden wonen, welzijn, vrijetijdseconomie, vastgoed beheer, maatschappelijke visitaties, financieel advies en herbestemming vastgoed. Binnen het team, dat geleid wordt door Michel Hek, richt Nieland zich op de advisering van woningcorporaties met een focus op financieel-economische besturing, kostenbeheersing en benchmarking.

Eerder dit jaar breidde Ecorys de Vastgoed praktijk uit met Michiel Mulder, die daarvoor circa tien jaar werkte bij het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). 

Ecorys Nederland wordt geleid door Marien van Riessen. Aan de top van Ecorys Group staat de Nederlandse Manon Janssen, die sinds oktober 2015 aan het roer staat.