Michiel Mulder versterkt Vastgoed adviespraktijk van Ecorys

06 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advies- en onderzoeksbureau Ecorys heeft de gelederen versterkt met Michiel Mulder, die als adviseur aan de slag gaat binnen de Vastgoed praktijk. 

Michiel Mulder heeft circa tien jaar gewerkt bij het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), als programmaleider en senior onderzoeker, met de focus op wonen en projectanalyse. Hier heeft hij veel ervaring op gedaan met beleidsgerichte woningmarktonderzoeken en (maatschappelijke) kosten en baten van ruimtelijke strategieën. Daarvoor was hij onder andere vastgoedeconoom bij het grondbedrijf van Gemeente Zoetermeer. 

Voor Ecorys, dat geleid wordt door Manon Janssen (CEO) en Marien van Riessen (algemeen directeur van Ecorys Nederland) en gevestigd is in Rotterdam, zal Mulder zich met name richten op het adviseren van opdrachtgevers op het terrein van de woningmarkt. Veel vraagstukken waar de verschillende stakeholders op de woningmarkt op dit moment voor staan hebben te maken met hoe economische ontwikkelingen en beleidskeuzes doorwerken voor de ontwikkelingsmogelijkheden voor diverse locaties, en vice versa: wat betekent de praktijk van ontwikkelaars en gemeenten voor de slagingskans voor woningmarktdoelen op het hogere schaalniveau (opvangen van de woningvraag) en doelen van beleidsmakers? 

Michiel Mulder - Ecorys

De Vastgoed tak van Ecorys levert strategisch advies, marktonderzoek en managementdiensten in de breedte van de vastgoedmarkt, op het snijvlak van de publieke en de private sector. Tot de opdrachtgevers van het adviesbureau behoren onder andere overheidsinstanties, woningcorporaties, projectontwikkelaars en beleggers. 

Michel Hek, die leiding geeft aan de service line, laat in een reactie weten verheugd te zijn met de aanstelling: “Met de komst van Michiel hebben we een gedegen versterking op het vlak van ruimtelijk-economische vraagstukken. De woningmarkt is volop in beweging, waarbij er behoefte is aan onderbouwd, onafhankelijk advies: een adviesdienst die Ecorys Vastgoed al jarenlang biedt aan haar klanten.”

Uit recent onderzoek van Ecorys blijkt dat Het Nederlandse rechtssysteem jaarlijks ongeveer €28 miljard door haar systeem ziet vloeien. De studie is uitgevoerd in opdracht van de Raad voor de rechtspraak.