Ed Goldsteen aan de slag bij adviesbureau House of Performance

11 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ed Goldsteen is begin deze maand als adviseur gestart bij House of Performance. Goldsteen, afkomstig van Ahold-Delhaize, kiest voor zijn nieuwe uitdaging bij het Utrechtse organisatieadviesbureau omdat hij graag fulltime aan de slag wil gaan met het laten excelleren van mensen.

Ed Goldsteen is een young professional met enkele jaren werkervaring. In 2014 rondde Goldsteen zijn masteropleiding in Arbeids- en organisatiepsychologie af aan de Universiteit Utrecht. Dit vakgebied richt zich op het menselijk gedrag in relatie tot arbeid en (arbeids-)organisaties. Zo probeert men meer inzicht te krijgen in gedrag in organisaties om uiteindelijk de ‘fit’ tussen mensen en hun werkomgeving te kunnen optimaliseren.

In de jaren ervoor, een periode waarin hij zijn Bachelor opleiding in dezelfde studierichting volgde, was Goldsteen onder meer werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige*, bij Isala Klinieken, en gedurende zijn masteropleiding liep Goldsteen stage bij Achmea IM&IT (intern LEAN expert), de centrale IT-organisatie van de verzekeraar.

Ed Goldsteen aan de slag bij adviesbureau House of Performance

Vanaf 2012 deed Goldsteen onderzoek onder management teams naar de invloed van zelfinzicht en authenticiteit op teamprestaties en het functioneren van teams. Dit onderzoek beschrijft in hoeverre teamprestaties van management teams worden beïnvloed door de mate waarin de individuen binnen een team authentiek zijn. Daarnaast werd onderzocht of de mate van zelfreflectie invloed heeft op de mate waarin de teamleden authentiek zijn. Uit zijn onderzoek bleek onder meer dat de mate waarin iemand authentiek is een positieve invloed heeft op de teamprestaties van een team.

De afgelopen drie jaar, na het afronden van zijn master, werkte Goldsteen bij de retailer Ahold-Delhaize – een top 10 supermarktconcern wereldwijd – als Shiftleader, een rol waarin hij verantwoordelijk was voor het aansturen van uitvoerend personeel. Tijdens het intern bedrijfskundig leertraject deed hij onderzoek naar de synergie van on- en offline van Albert Heijn.

Per 1 april zal Goldsteen de retail rol gaan verruilen voor een nieuwe uitdaging in de adviesbranche. Hij heeft zich per die datum verbonden aan House of Performance, een organisatieadviesbureau uit Utrecht, dat opdrachtgevers ondersteunt bij het doorvoeren van strategie en het verankeren van verandering.

* Alvorens hij startte met zijn Bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht, had Goldsteen reeds een Bachelor in verpleegkunde behaald.