Joost van Haarlem volgt Olaf Hendriks op bij PinkRoccade Ziekenhuizen

28 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Joost van Haarlem is per 1 januari 2017 benoemd tot directeur van de Ziekenhuizen business unit van PinkRoccade Healthcare. Hij volgt Olaf Hendriks op, die na tien jaar een nieuwe uitdaging aangaat bij Ascom.

PinkRoccade is een van de grotere ICT-dienstverlener van ons land, die twee belangrijke sectoren bedient: de overheidsmarkt (via PinkRoccade Local Government) en de zorgbranche (via PinkRoccade Healthcare). Na meer dan tien jaar leiding te hebben gegeven aan de Ziekenhuizen business unit – een van de drie praktijken van PinkRoccade Healthcare – kondigde Directeur Olaf Hendriks, een alumnus van IBM in Nederland, recentelijk aan een nieuwe uitdaging te zullen aangaan bij Ascom, een branchegenoot.

Om Hendriks op te volgen heeft het IT-bureau iemand vanuit de eigen gelederen naar voren geschoven: Joost van Haarlem. De ervaren bestuurder sloot zich in 2014 aan bij het bedrijf, na een loopbaan van meer dan twintig jaar bij Sogeti (een dochterbedrijf van Capgemini), consultancybureau Accenture en Bartosz ICT. Sinds 2014 staat Van Haarlem als Algemeen Directeur aan het hoofd van KZA, een zusterbedrijf van PinkRoccade*, en aan de 90 testconsultants van de organisatie.

Joost van Haarlem - Pinkroccade

In zijn nieuwe rol zal Van Haarlem leiding geven aan PinkRoccade Ziekenhuizen en haar team van ruim 170 medewerkers, die Nederlandse ziekenhuizen ondersteunen op het gebied van IT-strategie, consultancy, projectmanagement, implementatie/migratie, beheer en onderhoud. Naast het helpen van klanten met verandervraagstukken, zoals het implementeren en beheren van EPD’s en datamigraties, levert PinkRoccade Ziekenhuizen ook een spectrum van eigen software oplossingen zoals CareCTRL, MyHealth Online, TWIN, VILA en CuliCart. 

In een reactie op zijn nieuwe uitdaging geeft Van Haarlemdie zijn nieuwe rol zal gaan combineren met zijn directeursfunctie bij KZA – aan “trots” te zijn en “ontzettend veel zin te hebben” om de praktijk te mogen aansturen. Hij vervolgt: “Wij zijn ervan overtuigd dat het inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen de sleutel tot succes is. Deze gezamenlijke passie, plus de passie voor de zorg bij PinkRoccade, leidt tot de beste oplossingen. Zo zijn onze klanten klaar voor veranderingen en kunnen zich zij focussen op hun primaire taken.”

* PinkRoccade Healthcare en KZA maken onderdeel uit van Total Specific Solutions, een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland. Overige zusterondernemingen zijn: PinkRoccade Local Government, Everest, PharmaPartners, TASS, Vicrea, Yonder en NCCW.