Zeven adviesbureaus partner van Health Business Week 2016

22 februari 2016 Consultancy.nl 6 min. leestijd

Op 29 februari start de Health Business Week 2016, een grootschalig vijfdaags evenement gericht op het zorgdomein, waar studenten, potentiële werkgevers en tal van interessante sprekers bij elkaar zullen komen voor een week vol presentaties, masterclasses, workshops, speedinterviews, inhousedagen en meer. Ook de adviesbranche zal vertegenwoordigd zijn met zeven bureaus, waaronder PinkRoccade Healthcare (hoofdsponsor), PwC, BMC, Twynstra Gudde, SiRM, BeBright en Bostec Management & Consultancy.

De Health Business Week (HBW) is een evenement voor ambitieuze studenten met interesse in de zorg. Gedurende het vijf dagen durende event krijgen zij de kans om in contact te komen met uiteenlopende grote en kleine bedrijven binnen het zorgdomein, variërend van consultancyspelers en farmaceutische bedrijven tot zorgverzekeraars en zorginstellingen. Tijdens de HBW doen studenten nieuwe kennis en inspiratie op, aan de hand van door diverse sprekers uit het zorgdomein verzorgde presentaties en sessies. Ook werken de studenten aan hun professionele ontwikkeling tijdens tal van skills-workshops en masterclasses. Talenten die op zoek zijn naar een stage of interessante loopbaanmogelijkheden kunnen verder hun eerste oriënterende contacten opdoen of gesprekken voeren met recruiters om zo een beter beeld te krijgen over de richting die ze na hun afstuderen binnen de zorg kunnen inslaan. 

De HBW zal op maandag 29 februari worden geopend in het Zalmhuis in Rotterdam en zal van start gaan met een plenair gedeelte met presentaties van verschillende sprekers uit het zorgdomein*. Deze zullen vanuit hun vakgebied ingaan op het thema van de HBW: ‘connect and collaborate for Healthy Healthcare’. Zij zullen onder meer vertellen met welke partijen zij samenwerken en hoe deze samenwerking verloopt. Het avondprogramma staat in het teken van een diner, waar de studenten ter inspiratie in contact kunnen komen met alumni, die na hun afstuderen destijds binnen de zorg aan de slag zijn gegaan en hun ervaringen zullen delen.

Voor de diverse deelnemende bedrijven aan de Health Business Week vormt het event een ideale mogelijkheid om met de zorgprofessionals van morgen in contact te komen. De HBW biedt daartoe verschillende opties. Zo kunnen organisaties bijvoorbeeld een masterclass verzorgen, om zo op interactieve wijze studenten kennis te laten maken met de visie en mogelijkheden van hun organisatie en specifieke expertisegebieden. Andere opties zijn het verzorgen van een workshop (bijvoorbeeld gericht op het verbeteren van de vaardigheden en competenties van studenten) of een inhousedag, waar bedrijven hun organisatie kunnen presenteren aan de talenten. Ook behoren speed-interviews tot de mogelijkheden, waarbij bedrijven in korte tijd één-op-één gesprekken met topstudenten kunnen voeren, om zo mogelijk voor de toekomst nieuwe trainees of starters aan te trekken. Tenslotte kunnen ze ook kiezen voor het verzorgen van een bedrijvendiner waarbij ze op informele wijze in contact kunnen komen met enkele tientallen mogelijke toekomstige werknemers.

De HBW wordt ondersteund door tal van organisaties, waaronder 25 sponsors. Hoofdsponsor van het evenement is PinkRoccade Healthcare, de zorgtak van ICT dienstverlener Pinkroccade. Naast laatstgenoemde zijn onder de sponsoren nog zes adviesbureaus te vinden, die gedurende de week diverse inhoudelijke bijdragen zullen leveren. Dit zijn: PwC, BMC, Twynstra Gudde, SiRM, BeBright en Bostec Management & Consultancy.

Kijkend in meer detail naar het programma van de bovenstaande adviesbureaus, zal op 1 maart bijvoorbeeld organisatieadviesbureau BMC, die in zijn adviespraktijk naar eigen zeggen “dagelijks te maken krijgt met het HBW-thema ‘Connect and collaborate for Healthy Healthcare’ een masterclass verzorgen. Daarin nemen ze de studenten mee in die praktijken en doen de deelnemers kennis op en ervaren ze hoe het is om voor het bureau te werken binnen het alsmaar veranderende zorgdomein. Op dezelfde dag zullen PinkRoccade Healthcare en Bostec Management & Consultancy bovendien een speedinterview houden met studenten en zal SiRM een workshop verzorgen.

Op 2 maart zal accountants- en adviesorganisatie PwC – samen met innovatieadviesbureau BeBright en Vilans, een kenniscentrum voor langdurige zorg – een symposium verzorgen rondom innovatie. Een dag later, op 3 maart, zal organisatieadviesbureau Twynstra Gudde een workshop verzorgen waar studenten meer te weten komen over vraagstukken die leven bij ziekenhuizen en zorginstellingen. Door middel van een aantal cases en ervaringen laat het adviesbureau uit Amersfoort de studenten zien hoe zij aankijken tegen alle veranderingen in de zorg én welke innovatieve oplossingen hun opdrachtgevers verder hebben gebracht.

Verder vindt op die dag ook de inhousedag plaats van BMC, waar studenten onder meer aan de slag zullen gaan met een trainer en trainees van BMC met actualiteiten die spelen bij hun opdrachtgevers. BMC besluit de dag met een lunch en een borrel, waar de studenten in contact kunnen komen met overige adviseurs. Ook verzorgt Bostec Management & Consultancy op 3 maart een masterclass, getiteld: ‘Hoe ondersteunt techniek de verandering van aanbodgerichte, naar vraag gestuurde zorg in de care’. Op de voorlaatste dag van het zorgevenement, op 7 maart, vindt tenslotte de inhousedag van PinkRoccade Healthcare plaats, op hun hoofdkantoor in Apeldoorn. Ook hier werken studenten in groepsverband aan een casus die ingaat op de uitdagingen waar PinkRoccade Healthcare in de praktijk mee te maken krijgt.

* Tijdens de opening zijn genodigde sprekers: André Rouvoet, voormalig minister voor Jeugd en Gezin (2007-2010) en voormalig viceminister-president, sinds 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland; Dianda Veldman, sinds september 2015 directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie NPCF; David Voetelink, sinds oktober 2013 lid van de Raad van Bestuur en CFO van het Erasmus MC, werkte voorheen als accountant bij KPMG; Robbert Huijsman, sinds 2011 werkzaam bij Achmea Zorginkoop als Senior manager Kwaliteit & Innovatie, voormalig bijzonder hoogleraar Ouderenzorg en hoogleraar integraal zorgmanagement.