Drie organisatiespecialisten versterken House of Performance

21 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft Ruth van Luijk, Sophie Loquet en Ingrid van den Berg aangetrokken als nieuwe organisatiespecialisten. Van Luijk is afkomstig van Alliander, waar ze tot voor kort werkte als Consultant; Loquet werkte hiervoor als Programma Manager bij Duitse dienstverlener GIZ; Van den Berg is afkomstig van AMI Consultancy, waar ze ruim een jaar de rol van organisatieadviseur vervulde.

Ruth van Luijk behaalde in 2011 haar master in Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht en heeft daarna zo’n vier jaar aan consultancyervaring opgedaan. Voor haar recente start bij House of Performance (HofP), een adviesbureau dat klanten ondersteunt bij het doorvoeren van strategie en het verankeren van verandering, werkte ze voor nutsbedrijf Alliander. Eerst twee jaar als Consultant binnen de afdeling MVO – die afdelingen stimuleert en begeleidt in hun MVO-initiatieven – en vervolgens ruim tweeënhalf jaar als Consultant binnen de Alliander Adviesgroep. Als intern consultant werkte ze aan diverse projecten, waaronder verandertrajecten, teamontwikkeling, strategie-executie en procesoptimalisaties.

Van Luijk over die periode: “Tijdens mijn projecten bij Alliander heb ik mijn plezier in het werk als consultant ontdekt. De overstap naar een externe consultancyrol heb ik bewust gemaakt om mijn kennis en ervaring breder in te zetten en deze tegelijkertijd in hoger tempo te vergroten”. Over haar nieuwe rol binnen HofP zegt ze: “Als adviseur wil ik bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden, zien dat er méér kan. Samen kijken naar wat er is, waar het enthousiasme zit en waar kansen liggen, en onderzoeken wat er allemaal mogelijk is.”

Sophie Loquet rondde in 2008 haar studie Rechten af in Antwerpen en Stellenbosch (Zuid-Afrika) waarna ze er nog een Master internationale politiek in Parijs aan toevoegde. Haar professionele ervaring deed ze vooral op in Brussel, binnen de Belgische overheid waar ze bij Sociale Zaken en Buitenlandse Zaken werkte als beleidsadviseur/projectmedewerker. Voor haar overstap naar House of Performance werkte ze vanuit de Duitse agentschap GIZ als Programme Officer voor een Europees project voor internationale samenwerking binnen het thema ‘sociale bescherming’.

Ruth van Luijk - Sophie Loquet - Ingrid van den Berg

In april 2016 verhuisde Loquet naar Utrecht en besloot zich bij HofP aan te sluiten. Over die keuze zegt ze: “Ik heb deze gelegenheid aangegrepen om niet alleen persoonlijk maar ook professioneel een nieuwe uitdaging aan te gaan, en te zoeken naar wat mij echt boeit: mensen te overtuigen en enthousiasmeren en te streven naar verbetering. Die uitdaging heb ik bij House of Performance gevonden.”

Ingrid van den Berg is een projectmanager, adviseur, trainer & coach met meer dan twaalf jaar ervaring binnen de adviesbranche. Gedurende haar loopbaan heeft zij zich professioneel gericht op het ontwikkelen van mensen en organisaties en het verhogen van hun performance. Dit in diverse branches, van offshore, bouw, techniek tot aan zorg en financiële instellingen en verzekeraars. Van den Berg heeft diverse programma’s opgezet, gemanaged en uitgevoerd om teams en afdelingen te verbinden aan nieuwe organisatiedoelen, om de strategie te vertalen naar de werkvloer en flexibiliteit te vergroten. Ze is gespecialiseerd in de gebieden: change management, programma- en projectmanagement, performance management en leiderschap en behaalde een Master in Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Tot voor kort was Van den Berg ruim een jaar werkzaam voor AMI Consultancy als organisatieadviseur, waar ze zich voornamelijk bezig hield met account- en programmamanagement gericht op organisatieverandering en projectbegeleiding. In de periode ervoor werkte ze als Senior Consultant en Projectmanager bij het Utrechtse Conclusion
. Als Senior Consultant richtte ze zich onder andere op accountmanagement, het ontwikkelen en implementeren van veranderprogramma’s en stuurde ze teams aan op (team)effectiviteit en performance en hield ze zich onder meer bezig met het organiseren en managen van outplacement- en mobiliteitsprogramma's bij diverse grote organisaties.

Over haar keuze voor en haar nieuwe rol bij het Utrechtse organisatieadviesbureau zegt Van den Berg: “Ik heb hiervoor al eens kennis mogen maken met House of performance en was toen al gecharmeerd van de energie, de kennis en het ondernemerschap in deze organisatie. Wat mij erg aanspreekt is de brede blik op het optimaliseren van organisaties en het goed kunnen verbinden van harde en zachte interventies. Die brede blik en expertise zie je ook terug in de diversiteit en achtergronden van de collega’s waar ik erg van geniet. Als adviseur wil ik vooral de juiste dingen doen, dat wat echt nodig is. En die uitdaging heb ik hier gevonden.”

Medio dit jaar werd House of Performance al versterkt door de komst van twee nieuwe professionals
: Maurice van Sebille en voormalig olympisch roeiatlete Roline Repelaer van Driel.