Ordina en T-Systems gaan samenwerken in de cloud

16 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ordina heeft een samenwerkingsverband afgesloten met de Duitse IT-dienstverlener T-Systems. Samen gaan de twee de markt op om cloud-, werkplek- en applicatiediensten te leveren. Als onderdeel van de alliantie zal Ordina hostingdiensten afnemen van T-Systems.

Tijdens de presentatie van de cijfers voor het derde kwartaal openbaarde scheidend Ordina-topman Stépan Breedveld dat het bedrijf een samenwerking is overeengekomen met de Nederlandse tak van T-Systems, onderdeel van het Duitse Deutsche Telekom. Als onderdeel van het contract gaat T-Systems het volledige cloud ecosysteem voor Ordina verzorgen. “Vanuit klanten is er veel vraag naar het moderniseren en digitaliseren van hun bedrijfsvoering door middel van de cloud. Ordina heeft geen eigen cloud-infrastructuur, hiervoor zijn we in zee gegaan met T-Systems”, aldus Breedveld. De samenwerking is per 1 november ingegaan. 

De bedrijven gaan de komende weken een “gezamenlijke go-to-market strategie op het gebied van cloud-, werkplek- en applicatiediensten” ontwikkelen. Klanten van Ordina die de cloud diensten afnemen kunnen hierbij voor zowel private-, public als hybride oplossingen kiezen.

Ordina en T-Systems werken samen

Volgens Breedveld vullen de partijen elkaar perfect aan. “T-Systems heeft veel ervaring in Duitsland, maar zijn in Nederland een vrij beperkte partij. Ze willen harder groeien bij Nederlandse klanten.” Voor Ordina levert de overeenkomst extra capaciteiten op in een van de snelst groeiende segmenten van de ICT-markt. Van een opmaat naar een inlijving door T-Systems is absoluut geen sprake. “We worden geen onderdeel van T-Systems”, zegt de Ordina CEO.

Rob Sanders, beheer- en outsourcingverantwoordelijke bij Ordina, benadrukt dat de alliantie geen gevolgen zal hebben voor het personeel van het ICT-kantoor. “Iedereen blijft op zijn plaats. Ook ons datacenter in Groningen blijft draaien.”

Ordina behaalde in het derde kwartaal van 2016 een winst voor afschrijvingen, belastingen en rentelasten van €4,2 miljoen, tegenover €3,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De hogere winst werd geboekt met een lagere omzet: €81,6 miljoen. T-Systems heeft wereldwijd een omzet van circa €7,1 miljard, gegenereerd door zo’n 46.000 werknemers in meer dan twintig landen.

Zowel Ordina als T-Systems behoren volgens recent onderzoek tot de belangrijkste IT-outsourcingpartners van ons land.