Nieuwe projectmanager voor Move Beyond: Sjoerd Minnema

24 november 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Move Beyond heeft Sjoerd Minnema aan haar team van project- en verandermanagers toegevoegd.

Sjoerd Minnema (53) heeft zo’n 25 jaar werkervaring, waarbij hij vooral actief is geweest in de maakindustrie, de retail, automotive en aerospace. Hij begon zijn loopbaan bij Fokker, waar hij ruim zes jaar werkzaam was als ingenieur – Minnema heeft een technische opleiding op zak. Vervolgens maakte hij de overstap naar de adviesbranche. Minnema werkte vier jaar als consultant voor DCE Consultants, de voormalige financial services consultancytak van Altran.

Na meer dan tien jaar actief te zijn geweest bij IT-bedrijf Sun Microsystems (onderdeel van Oracle) en Terberg Group, een automotive familiebedrijf uit IJsselstein, ging Minnema begin 2014 als interim manager / consultant aan de slag. Via IT-managementbureau Ventus vervulde hij opdrachten op het snijvlak van projectmanagement en ICT bij onder meer ABN Amro, Accell Group, Egis en Incluzio.

Sjoerd Minnema - Move Beyond

Per 1 oktober heeft Minnema zich verbonden aan Move Beyond, een specialist op het gebied van project- en change management. “Sjoerd heeft brede ervaring met de toepassingsmogelijkheden van informatietechnologie en de toenemende waarde hiervan voor bedrijven”, aldus Arthur Verweij, algemeen directeur van het adviesbureau

Gedurende zijn loopbaan bouwde Minnema veel ervaring op met pakketselecties, het begeleiden van business transformaties en het doorvoeren van verbetermogelijkheden na implementatietrajecten. Hij is volgens eigen zeggen gedreven in de vernieuwing en verbetering van automatisering van primaire bedrijfsprocessen.

De uitbreiding is volgens de topman in lijn met de ambitie om verder te groeien. Het team telt momenteel ruim 30 projectmanagers en adviseurs, daarnaast werkt het bureau uit Geertruidenberg met een pool van associés.