Ex-Ordina topman Arthur Verweij naar Move Beyond

24 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Arthur Verweij (43), tot voor kort directeur van Ordina Consulting, is per januari 2013 aangesteld als algemeen directeur van Move Beyond. De nieuwe leidsman van Move Beyond heeft de taak om, samen met Bart Oomen (oud-algemeen directeur myBrand), de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Verweij studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1991 trad hij in dienst bij VNI Management Consultants. Hij klom er op van management consultant tot managing director. In 2001 stapte Verweij over naar Ordina, waar hij directiefuncties bij diverse werkmaatschappijen bekleedde. In 2007 werd hij directeur van de divisie Ordina Consulting. In die hoedanigheid gaf hij leiding aan negen werkmaatschappijen, met in totaal circa duizend medewerkers, en had hij zitting in de directie van Ordina Nederland.

Niets veranderd

“In de vele jaren die ik inmiddels in dit vak zit, heb ik moeten constateren dat grootschalige automatiseringstrajecten altijd misgaan op dezelfde aspecten. En dan doel ik niet op de techniek, maar wel op alles wat met organisatieverandering en bedrijfsprocessen te maken heeft - dus daar waar mensen in het spel zijn,” zegt Verweij.

“Het frappante is dat er al die jaren eigenlijk niets veranderd is. Dat heeft me altijd geïntrigeerd. Daarom wilde ik graag eens aan de slag bij een bedrijf dat zich expliciet richt op juist die aspecten die projecten succesvol maken, een bedrijf dat het echt anders doet. Move Beyond bood mij die mogelijkheid.”

Bovendien wilde hij graag ondernemer worden. “De afgelopen tien jaar was ik een van de raderen in het wiel van een grote, beursgenoteerde onderneming. Bij Move Beyond draag ik de integrale eindverantwoordelijkheid. En dat is exact waar ik aan toe was: een bedrijf runnen en in korte tijd op de kaart zetten.”

Unieke propositie

Verweij benadrukt dat Move Beyond, een adviesbureau op het gebied van project- en changemanagement, klanten iets bijzonders te bieden heeft. “Wij richten ons namelijk niet alleen op de techniek rond bedrijfsapplicaties, maar evenzeer op zaken als organisatieverandering en bedrijfsprocessen. Die drie aspecten pakken we in samenhang, dus integraal aan, want alleen dan kan de organisatie zijn businessdoelstellingen halen. Op die manier kunnen wij veranderingsprojecten met meer succes uitvoeren dan bedrijven die zich louter met ICT bezighouden."

Daar komt nog bij dat we uitsluitend met senior consultants werken: ervaren mensen die dit soort projecten al ettelijke malen eerder hebben gerealiseerd. Die aandacht voor organisatieverandering en bedrijfsprocessen in combinatie met de senioriteit van onze medewerkers, dát is onze kracht. Vandaar dat wij ons met recht kunnen positioneren als dé specialist op het gebied van project- en changemanagement.” Hij ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

“Ik ben ervan overtuigd dat de vraag naar onze dienstverlening nog steeds groeiende is en dat wij dankzij onze unieke propositie onze marktpositie de komende jaren nog aanzienlijk kunnen versterken. Samen met een ervaren ondernemer als Bart Oomen gaat dat zeker lukken.”