Centric wordt co-sponsor van voetbalclub Sparta Rotterdam

05 augustus 2016 Consultancy.nl

Voetbalclub Sparta Rotterdam heeft in Centric een nieuwe sponsor gevonden. De internationale IT-dienstverlener heeft zich als co-sponsor verbonden aan het eerste elftal en hoofdsponsor van Sparta’s jeugdopleiding en Jong Sparta.

Sparta Rotterdam is oudste club in het betaald voetbal in Nederland (opgericht in 1888) en ook een van de oudste amateurclubs van ons land (slechts elf andere amateurclubs zijn eerder opgericht). De Rotterdamse club kenden zijn hoogtijdagen aan het begin van de twintigste eeuw en in de tweede helft van de jaren vijftig. In het seizoen 2010/2011 degradeerde Sparta voor het eerst in de geschiedenis naar de Eerste Divisie, maar onder leiding van trainer Alex Pastoor wist de club zich afgelopen seizoen tot kampioen van de Jupiler League te kronen, hierdoor is Sparta na een afwezigheid van meer dan 2000 dagen komend seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie.

Komend seizoen verwelkomt Sparta Rotterdam een nieuwe sponsor: Centric, met zo’n 5.000 professionals in Nederland een van de grotere ICT-bureaus van ons land. “Deze sponsorovereenkomst brengt ons ook op commercieel gebied verder”, aldus Sparta-voorzitter Rob Westerhof. 

Over de keuze voor Centric zegt hij: “Sparta en Centric handelen op veel fronten min of meer hetzelfde: beide handelen erg toekomstgericht en hechten veel waarde aan opleiden, dus het is geen toeval dat we met elkaar in zee gaan. Al met al is dit een fantastische nieuwe partner voor de club.”

Centric wordt co-sponsor van Sparta Rotterdam

Hans Schrijver CCO van Centric, laat weten verheugd te zijn met de deal en wijst met name op de bijzondere historie van de voetbalclub. “De rijke historie van Sparta spreekt tot de verbeelding. We zijn trots onze bijdrage te leveren aan deze sympathieke Rotterdamse club.” Als onderdeel van de samenwerking krijgt Centric een co-sponsor status binnen de voetbalclub en wordt het bedrijf meegenomen in allerlei marketing- en promotionele activiteiten. Centric krijgt ook de beschikking over een sponsorruimte in Het Kasteel waar het relaties kan ontvangen.

Dave van der Meer, voormalig voetballer van Sparta en vandaag de dag commercieel manager van de club, over de samenwerking: “Met Centric verwelkomen we een sponsor van formaat. Erg goed nieuws voor zowel de club als voor de businessclub. Centric ondersteunt onze jeugdopleiding, een cruciaal orgaan voor de club, dat mede dankzij deze bijdrage kan blijven presteren. We zijn blij dat Centric de intentie heeft uitgesproken zich meerdere jaren aan Sparta te verbinden bij goed presteren van de club. We kijken ernaar uit om samen veel mooie seizoenen mee te maken.”

Sparta begint het seizoen 2016/17 op 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Nieuws

Meer nieuws over