Ooa organiseert Boek&Festival en reikt Boek van het Jaar prijs uit

22 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgende maand organiseert de Ooa de tweede editie van het Boek&Festival, dat ook dit jaar weer in het teken zal staan van de ‘Ooa Boek van het Jaar’-prijs. Drie boeken dingen mee naar de prijs: 'De corporate tribe’ van Danielle Braun en Jitske Kramer, ‘Is er ruimte in de gevestigde orde’ van Marjorieke Glaudemans en ‘The network always wins’ van Peter Hinsen.

Adviesbureaus en adviseurs brengen geregeld nieuwe boeken en publicaties uit, waarmee zij bijvoorbeeld hun kennisleiderschap op een bepaald vlak laten zien. Om de beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies uit te lichten en de auteurs van deze boeken in het zonnetje te zetten, organiseert de Orde van Organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) sinds vorig jaar het Boek&Festival*. 

Tijdens de tweede editie van het Boek&Festival**, die dit jaar plaatsvindt op 18 mei 2016 in het Achmea Congrescentrum in Zeist, zal de ‘Ooa Boek van het Jaar Prijs 2015’ worden vergeven aan de auteur(s) van een van de drie finalisten. In totaal waren dit jaar tien boeken genomineerd.Tijdens het evenement kunnen deelnemers ook workshops en lezingen bezoeken. Naast de workshops van de auteurs van de top 3, zullen ook een aantal auteurs van de top 10 een lezing verzorgen en de bezoekers uiteenzetten hoe de inhoud ervan in de praktijk kan worden toegepast. Vooralsnog hebben de volgende sprekers zich aangemeld: Danielle Braun en Jitske Kramer, Shirine Moerkerken, Martin van Staveren, Marguerithe de Man en Ard-Pieter de Man, Marjorieke Glaudemans en Kilian Bennebroek.

Ook uitgevers nemen deel aan dit evenement. Volgens organisator Ooa biedt het Boek&Festival een “buitenkans voor iedereen die bij wil blijven op het gebied van actuele management literatuur.”

Het complete programma van het Boek&Festival op 18 mei ziet er als volgt uit:

14:00 uur – Welkom Ooa en voorzitter jury Erna Scholtes
14:30 uur – Workshops/lezingen eerste ronde
15:30 uur – Pauze
15:45 uur – Workshops/lezingen tweede ronde
17:00 uur – Prijsuitreiking + afsluitende borrel

Geïnteresseerden die meer informatie over het evenement zoeken of zich willen aanmelden, kunnen hier terecht.

* De eerste editie van het Boek&Festival werd mede-georganiseerd door de Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA). De ROA reikt jaarlijks een soortgelijke award uit: de ‘ROA Professionele Publicatie Prijs’, als erkenning voor het beste vakartikel op het gebied van organisatieadvies.

** Voorafgaand aan het Boek&Festival wordt de Algemene Ledenvergadering van de OoA gehouden.