10 kanshebbers voor Ooa Boek van het Jaar 2015 bekendgemaakt

24 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Ooa heeft de tien kanshebbers voor de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2015’ bekendgemaakt. Op 18 mei wordt tijdens het Boek&Festival bekendgemaakt welk managementboek in de voetsporen treedt van ‘Value-based Project Management’, het winnende boek van de afgelopen editie, dat werd geschreven door Nicoline Mulder.

Om met het oog op de vele managementboeken die jaarlijks geschreven worden het kaf van het koren te scheiden reikt de Ooa, de Nederlandse beroepsvereniging voor organisatiekundigen en –adviseurs, ieder jaar de ‘Ooa Boek van het Jaar’-prijs uit. Jaarlijks worden voor deze competitie tien boeken genomineerd. De boeken worden stuk voor stuk onder de loep genomen door een deskundige jury, waarbij er vervolgens drie finalisten overblijven. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het (sinds 2014) jaarlijkse Boek&Festival. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Leike van Oss en Jaap van ’t Hek met het boek ‘Onderweg’ en in 2014 ging de award naar Nicole Mulder, voor haar boek ‘Value-based Project Management’, waarin zij een methode aandraagt om het rendement van projectmanagement te verbeteren.

Onlangs heeft de Ooa de genomineerde boeken voor de 'Boek van het Jaar 2015' bekendgemaakt. De tien kanshebbers zijn:

Nieuwe business modellen in consulting. Changing the Game - Ard-Pieter de Man, Marguerithe de Man & Annemieke Stoppelenburg
Is er ruimte in de gevestigde orde? - Marjorieke Glaudemans
The Network always wins - Peter Hinssen
Hoe ik verander - Shirine Moerkerken
Ontketen vernieuwing! - Arend Ardon

De corporate tribe - Daniëlle Braun & Jitske Kramer
Risicogestuurd werken - Martin van Staveren
Autoriteit - Paul Verhaeghe
De Verander versneller - Kilian Bennebroek Gravenhorst
Exponentiële organisaties - Salim Ismail & Yuri van Geest

De uitreiking van de prijs vindt ook dit jaar weer plaats tijdens het Boek&Festival. Dit evenement vindt op 18 mei plaats in Zeist.

De ROA, de Raad van Organisatie-Adviesbureaus, organiseert jaarlijks een vergelijkbare prijs. De zogeheten ‘ROA Professionele Publicatie Prijs’ wordt uitgereikt aan het beste vakartikel op het gebied van organisatieadvies.