Derk Jan Koole en Kiek Bertels naar Bright & Company

07 december 2015 Consultancy.nl

HR consultancybureau Bright & Company heeft zich versterkt met Derk Jan Koole, hiervoor onder meer Managing Director voor de Russische operaties van Hay Group, en Kiek Bertels, die de overstap maakt van Ordina. Beide professionals zijn sinds september bij Bright & Company aangesloten, Koole als Partner en Bertels als HR Consultant.

Derk Jan Koole is een ervaren professional die ruim 20 jaar ervaring heeft als adviseur en manager. De afgelopen meer dan twee jaar was Koole zelfstandig adviseur in Rusland, waar hij de ruim zes jaar daarvoor leiding gaf aan de activiteiten van Hay Group als Managing Director Russia. Onder zijn leiding groeide het Russische team van 10 naar 45, en na de integratie met het Oekraïense en Baltische kantoren 80 professionals. Daarvoor werkte hij ruim 11 jaar voor Hay Group in Nederland, nadat hij korte periodes gewerkt had voor marktonderzoeksbureau Veldkamp, betrokken was bij een reorganisatie bij Canon als HR en Organisatiespecialist, en bijna 2 jaar als HR & Change manager had gewerkt bij CB Direct – onderdeel van Eureko / Centraal Beheer Achmea. Koole behaalde zijn MBA aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde in 1996 voor een korte periode aan Harvard University.

Kiek Bertels startte haar carrière bij Deloitte Human Capital Group als Research Consultant, en stapte na drie jaar over naar Atos Consulting – waar zij aan de slag ging als Corporate Campus Recruiter. Na 3 jaar bij de consultingtak van Atos, waarvan tevens een jaar als Business Consultant HR, was het tijd voor een nieuw avontuur in de VS. In 2008 verbond zij zich voor 2 jaar aan Microsoft als Project Manager Marketing & Communication, in Seattle. Daaropvolgend ging Bertels aan de slag als Consultant bij PeopleFirm voor zij terugkeerde naar Nederland. De afgelopen 4,5 jaar werkte Bertels als Senior Adviseur HRD bij IT-dienstverlener Ordina. Ze heeft Sociale en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

Bright & Company
Beide ervaren professionals zijn per september 2015 in dienst getreden bij Bright & Company. Het HR adviesbureau uit Maarssen helpt opdrachtgevers met oplossingen op het snijvlak van People Strategy, Organisation Transformation, Human Capital Analytics en HR Organisation Effectiveness. Koole versterkt het Partner-team van Bright & Company, dat bestaat uit mede-oprichters Marcel Knotter en Ruurd Baane, en sinds 2010 ook Richard Jongenotter. Bertels gaat bij Bright & Company haar internationale ervaring op het gebied van organisatie ontwikkeling, HR, training & facilitation, change management en leiderschapsontwikkeling inzetten als Senior HR Consultant.

Eerder dit jaar werd het team van Bright & Company versterkt met Alma Vermeulen.

Nieuws

Meer nieuws over