Young Advisory Group breidt uit naar Eindhoven-Tilburg

06 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Studentadviesbureau Young Advisory Group gaat uitbreiden met een vierde vestiging. De keuze is gevallen op een uitvalsbasis in Noord-Brabant, die studenten uit Eindhoven en Tilburg de mogelijkheid gaat bieden om hun loopbaan te starten als studentconsultant. In welk van de twee steden het kantoor komt, is nog niet besloten – dat mogen de nieuwe collega’s namelijk zelf beslissen.

De Young Advisory Group (YAG) werd op 5 januari 2011 opgericht door Paul Geurts van Kessel, Reinier Schneider en Joppe Out, in tegelijkertijd Groningen en Rotterdam. Het adviesbureau wordt uitsluitend gerund door (academische) topstudenten, en heeft een duidelijk doel voor ogen: het bieden van laagdrempelig extern strategisch advies aan diverse organisaties, van MKB tot multinationals. Het adviesbureau is een stichting zonder winstoogmerk – YAG legt zich voornamelijk toe op het ontwikkelen van studenten tot ambitieuze young professionals. Daarvoor heeft YAG onder andere ook partnerships met Berenschot en Roland Berger, respectievelijk als coachingspartner en als trainingspartner.

Eindhoven

“Als YAG zijn we erg trots op onze drie vestigingen”, aldus Jamie Assen, consultant bij de Young Advisory Group. In november 2013 breidde het snelgroeiende adviesbureau uit met een derde vestiging in Amsterdam, naast de beginvestigingen in Rotterdam en Groningen. Assen vervolgt: “Met de huidige vestigingen kunnen wij al een groot deel van ondernemend Nederland bereiken om van bedrijfsadviezen te voorzien. In vier jaar tijd hebben we drie vestigingen opgezet, die momenteel alle drie erg goed lopen.”

Een jaar na de opzet van YAG Amsterdam is het studentenadviesbureau opnieuw uit op uitbreiding. “Na een uitvoerige stedenanalyse is de keuze gemaakt: we gaan de studenten in Eindhoven-Tilburg de mogelijkheid geven om de YAG te ervaren!”, vertelt Assen. Met vestigingen in het Noorden en de Randstad was het tijd om het zuidelijke deel van Nederland op te zoeken. Naar verwachting zal in december een nieuw ‘fris’ team van YAG-adviseurs klaarstaan om YAG Eindhoven-Tilburg te runnen.

Om nieuwe studenten uit van de Brabantse universiteiten te werven voor de nieuwe locatie, organiseert YAG op 10 november een kennismakingsdag. Op de kennismakingsdag kunnen studenten geheel vrijblijvend kennis maken met het bureau en meer te weten komen over de uitdagingen die hen te wachten staan als ze voor YAG aan de slag gaan. “Onze nieuwe collega’s vallen meteen met hun neus in de boter. Vanaf dag één moeten er keuzes gemaakt worden; in welke van de twee steden komt het kantoor? Hoe beginnen we met acquireren? Wat voor cultuur willen wij binnen onze cel?”, sluit Assen af.

Jamie Assen, Consultant YAG

Voor meer informatie over de kennismakingsdag en sollicitatie bij YAG Eindhoven-Tilburg kunnen studenten terecht op de website van YAG – die laatst compleet is vernieuwd als onderdeel van de lancering van de nieuwe huisstijl. Solliciteren kan uiterlijk tot 20 november.