Maarten van Ooijen in dienst bij Lysias Consulting

11 december 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Maarten van Ooijen is begin november in dienst getreden bij Lysias Consulting Group als trainee. Van Ooijen is dit jaar afgestudeerd, maar is tegelijkertijd al meer dan anderhalf jaar actief in de Utrechtse politiek als gemeenteraadslid en fractievoorzitter van ChristenUnie Utrecht. Bij Lysias gaat Van Ooijen zich voornamelijk richten op adviesvraagstukken in het publieke domein.

Maarten van Ooijen is een young professional die in 2015 is afgestudeerd van zijn masteropleiding Bestuur en Organisatie aan de Universiteit Utrecht. Reeds in 2011 verbond Van Ooijen zich aan de Utrechtse tak van politieke partij ChristenUnie, als fractiemedewerker. In 2012 nam hij het landelijk voorzitterschap voor PerspectieF op zich, het jongeren netwerk van de ChristenUnie. Vanaf maart 2014 is Van Ooijen naast zijn studie actief in de Utrechtse gemeenteraad voor ChristenUnie Utrecht als gemeenteraadslid en fractievoorzitter, een rol die hij nog steeds heeft. Vanuit zijn politieke betrokkenheid is Van Ooijen woordvoerder op het gebied van sociale thematiek, zoals armoede, zorg, vrijwilligerswerk en ongedocumenteerden, en zet hij zich in voor een mooier Utrecht voor iedereen, “in het bijzonder voor de meest kwetsbare inwoners van de stad”, aldus Van Ooijen.

Maarten van Ooijen, Trainee Lysias Consulting

Met zijn studie achter de rug en reeds aardige ervaring met politiek en het publieke domein, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Per 1 november is Van Ooijen als trainee in dienst bij Lysias Consulting Group, een adviesbureau uit Amersfoort met zo’n 25 professionals en een sterke staat van dienst in het publieke domein. Het bureau verhuisde onlangs naar een nieuw pand en vierde recentelijk zijn 15-jarig bestaan. Van Ooijen over zijn nieuwe rol bij Lysias: “Bij Lysias ben ik betrokken bij adviesvraagstukken in de volle breedte van het publieke domein.” Hij is van plan daarnaast actief te blijven als de fractievoorzitter van de ChristenUnie Utrecht.