Lysias verhuisd naar Wagenwerkplaats in Amersfoort

12 augustus 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Lysias, dat dit jaar zijn 15-jarig bestaan viert, is per 1 augustus verhuisd naar de nieuwe – en volgens het bureau inspirerende en creatieve – omgeving van de voormalige NS Wagenwerkplaats Amersfoort. Vanuit de nieuwe locatie, Soesterweg 310-D te Amersfoort, zal het bureau zijn klanten – voornamelijk opdrachtgevers binnen het publieke domein – blijven voorzien van advies.

Lysias Consulting Group werd opgericht in 2000 door vier ondernemers. Het bureau is de afgelopen jaren gegroeid naar een team van 26 professionals*. Lysias levert diensten gericht op het publieke domein en werkt met een team van adviseurs en interimmanagers vooral aan maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van: bestuur en organisatie, duurzaamheid, energie en water, economie en innovatie, het sociaal domein, ruimte en mobiliteit, en veiligheid. Lysias Consulting Group is gecertificeerd volgens de normen van ISO 9001 en is lid van de ROA. Als een van de zeven bureaus in Nederland beschikt Lysias over het certificaat van een Accredited Consulting Practice. 

Lysias verhuisd naar Wagenwerkplaats in Amersfoort

Lysias is verhuisd
Per 1 augustus 2015 is het team van Lysias Consulting Group verhuisd naar de voormalige NS Wagenwerkplaats in Amersfoort, gelegen aan de Soesterweg 310-D. Volgens Magdeleen Sturm, directeur bij het adviesbureau, biedt de nieuwe locatie een vernieuwende en creatieve omgeving. “Lysias groeit en dit pand is een inspirerende plek voor ontmoeting van onze professionals en onze partners. Het pand, industrieel erfgoed met een moderne inrichting**, past bij ons karakter: ambachtelijk en innovatief”, licht Sturm toe.

Onderscheidend vermogen
Gevraagd naar hoe Lysias zich de komende jaren in de markt wil blijven onderscheiden, legt Sturm uit: “We leven in transitietijd. Een tijd van grote kansen. Wij helpen om de kansen van deze transitietijd te verzilveren,” om daaraan toe te voegen: “Juist bij strategische opgaven schakelen organisaties in het publieke domein een externe adviseur in. Om samenwerking, allianties en governance te ontwikkelen, om beleidsevaluaties uit te voeren, om onderzoeks- of adviescommissies te ondersteunen of om fusies, overnames of organisatieontwikkeling te begeleiden. Onze stijl is daarbij ons handelsmerk. We blijven zoeken hoe je maximaal resultaat kunt boeken, te midden van onzekerheid. Wij doorgronden vraagstukken en presenteren die zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger dan dat. We leggen en versterken verbindingen tussen partijen en vinden oplossingen. We werken vanuit een aanstekelijk optimistisme. Dankzij onze kennis van samenwerking, van beleidsvraagstukken én van organiseren en veranderen boeken we resultaten. Een resultaat, waarmee onze opdrachtgever gediend en de samenleving gebaat is.”

Lysias Consulting Group kantoor

Het bureau wil de komende jaren blijven groeien. “We merken dat beslissers in het publieke domein ons goed weten te vinden en dat er behoefte bestaat aan de kwaliteit die wij leveren. Met een verjongd partnerteam en deze prachtige locatie hebben we de voorwaarden voor groei ingevuld. We zijn dus voortdurend op zoek naar bewezen professionals die samen met ons willen ondernemen,” besluit Sturm.

* Onlangs verbond Harry Timmerman, voormalig provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Overijssel, zich aan Lysias Consulting Group als Associé. Hij richt zich op organisatie- en samenwerkingsvragen in het (semi-)publieke domein. 

** Ontworpen door Eva Botman van interieurontwerpbureau Swiep.