ConQuaestor Executive Search wordt Ward Howell

14 oktober 2015 Consultancy.nl

In navolging op de deal tussen ConQuaestor Interim en DPA, en de verzelfstandiging van ConQuaestor Consulting, gaat ook de Executive Search praktijk zijn eigen weg. Met ingang van 1 september 2015 heeft de recruitmenttak zich aangesloten bij Ward Howell International. 

In augustus 2014 betrad ConQuaestor de Executive Search en headhunting markt met de lancering van ‘ConQuaestor Executive Search’. Om de nieuwe tak vorm te geven werd Tim Kloosterman aangetrokken, een ervaren veteraan op het gebied van executive search voor management functies op Senior en Executive (C level) niveau. Voor zijn uitdaging bij ConQuaestor was Kloosterman zo’n 12 jaar lang Partner van Amrop Executive Search, en daarvoor bekleedde hij senior rollen bij branchegenoten BJW Signium International en Ward Howell/Maes & Lunau.  

Op 24 september maakten ConQuaestor en Grant Thornton bekend dat de voorgenomen fusie tussen de twee bureaus was afgeblazen. In plaats daarvan is de interim-tak van het bureau in handen gekomen van DPA. Ongeveer 110 zelfstandige en interim professionals (omzet van circa €14 miljoen) – die zich vooral specialiseren in finance, risk & control – hebben de overstap gemaakt naar de financieel detacheerder. De consultingpraktijk besloot om zelfstandig verder te gaan. 

Ward Howell International

Tim Kloosterman haalde al in 2014 de banden weer aan met zijn oude bekenden bij Ward Howell en sinds september van vorig jaar hanteerde zijn bedrijf ‘dual branding’; ConQuaestor én Ward Howell International, beide merken op het briefpapier, de visitekaartjes en de websites.

Met terugwerkende kracht (1 september 2015) zal ConQuaestor Executive Search haar activiteiten nu voortzetten onder een vlag en wel die van van Ward Howell International, volgens eigen zeggen de op een na oudste executive search organisatie ter wereld. Opgericht in New York in 1951, heeft de groep inmiddels kantoren in Noord- en Zuid Amerika, Europa, het Midden Oosten, Afrika en Asia Pacific. Kloosterman zal samen met de twee overige partners (Jan Sinoo, Wiltfried Idema) leiding geven aan de organisatie. “Door de succesvolle internationalisering van de ConQuaestor search praktijk, is de aansluiting bij het wereldwijde netwerk van Ward Howell International een logische stap,” aldus Kloosterman.

Ward Howell richt zich volgens Kloosterman in ons land op Executive Search en Strategic Leadership Solutions. De dienstverlening omvat onder andere Board & Management Audits, Commissarissen searches en interim services.

Nieuws

Meer nieuws over