Bart Jan Thole over de dienstverlening van ConQuaestor

21 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bart Jan Thole geeft sinds maart dit jaar leiding aan ConQuaestor, een interimbureau en detacheerder gespecialiseerd in financiële professionals. We spraken hem over hoe het bedrijf zich positioneert in de markt.

Al meer dan twintig jaar is ConQuaestor een bekende naam in de wereld van finance en control. Sinds 2015 is het bureau onderdeel van DPA, een van de grotere flexbedrijven van ons land.

“Ik wil voortbouwen op het stevige fundament dat ConQuaestor in de loop der jaren heeft opgebouwd. Waar het gaat om het werven, opleiden, bijscholen en matchen van finance professionals én om het duurzaam helpen van opdrachtgevers op financieel vlak.”

Bart Jan Thole, Business Unit Manager, ConQuaestor

ConQuaestor levert finance professionals – van trainees tot ervaren principals – voor uiteenlopende opdrachten in de publieke en private sector.

“Onze finance professionals zijn inzetbaar voor kleine en grote opdrachten. Voor algemene ondersteuning en voor zeer specialistische uitdagingen. Ze kunnen advies geven of opdrachten uitvoeren”, legt Thole uit. “Improving your performance is ons motto. En daar handelen we in de praktijk ook écht naar.”

Een kleine greep uit de tientallen opdrachten die het bureau jaarlijks uitvoert: het helpen van energiereus Vattenfall met het professionaliseren van de financiële administratie, het ondersteunen van Schiphol met het bouwen van modellen die de financiële uitgaven van toekomstige projecten beter voorspellen en het ondersteunen van Koppert Biological Systems bij het bouwen van financiële dashboard.

Om klanten kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren, investeert ConQuaestor volop in zijn professionals. “We bereiden onze mensen grondig voor op een nieuwe opdracht, scholen hen bij waar het gaat om onder andere business analytics, risk management en fintech, zodat ze de organisatie waar ze aan de slag gaan ook echt verder brengen.”

“Naast inspelen op financiële ontwikkelingen, bereiden we onze professionals ook voor op nieuwe wet- en regelgeving, waaronder op het gebied van environmental, social en governance (ESG). Dit gaat zeker voor beursgenoteerde bedrijven de komende tijd steeds belangrijker worden.”

Hij legt uit dat up-to-date vakexpertise “voor een kennisorganisatie als ConQuaestor” simpelweg “een must” is. “En we zien tegelijkertijd dat onze investeringen in learning & development onze mensen ook motiveren – de drive om zich verder te ontwikkelen neemt toe.”

Bij de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de professionals speelt de Academy een grote rol. De Academy organiseert ook inspirerende kennisevenementen voor opdrachtgevers en relaties, en ondersteunt de borging van verandering bij opdrachtgevers door middel van trainingen.

Daarnaast zal ConQuaestor Volgens Thole ook blijven investeren in zijn sociale verantwoordelijkheid. “We ondersteunen al jaren diverse stichtingen bij hun financiële huishouden, waaronder de Stichting Culturele Apotheek, Waste to Succes, TransAmsterdam en de Stichting Students Moving Forward.”

“Dit is een ontwikkeling waar we de komende tijd nog meer aandacht aan willen schenken”, geeft hij aan. “ConQuaestor heeft MVO hoog in het vaandel staan.”