Hein Haenen en Miriam Posma partner bij Focus Orange

08 oktober 2015 Consultancy.nl

HR consultancybureau Focus Orange heeft het partnerteam uitgebreid met twee nieuwe leden. Miriam Posma versterkt de dienstverlening op het gebied van arbeidsvoorwaarden, terwijl voormalig FD-journalist Hein Haenen de taak krijgt om de onlangs gelanceerde communicatie adviespraktijk verder uit te bouwen.

Miriam Posma heeft een brede ervaring op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. Ze begon haar loopbaan in 1997 als consultant compensation & benefits (arbeidsvoorwaarden) bij uitzendbureau Start People, en bekleedde vervolgens dezelfde functie bij Aero Ground Services. Begin 2001 trad ze in dienst bij werkgeversvereniging AWVN, waar ze ruim acht jaar werkzaam bleef. Als senior consultant arbeidsvoorwaarden & arbeidsverhoudingen adviseerde zij werkgevers bij de ontwikkeling van hun organisatie, medewerkers en arbeidsvoorwaarden. De afgelopen zeven jaar heeft Posma als zelfstanding adviseur een aantal grote organisaties begeleid in CAO-processen en reorganisatietrajecten en op het gebied van benefits-vraagstukken, zowel op ondernemings- als bedrijfstakniveau.

Hein Haenen, Miriam Posma

Per 1 september heeft Posma zich verbonden aan Focus Orange, een adviesbureau gespecialiseerd in human capital thema’s als beloning, pensioenen en HR analytics. Posma versterkt de advisering op het gebied van beloning en arbeidsvoorwaarden en zal hierbij nauw samenwerken met Raymond Welmers, die sinds begin 2014 in dienst is bij het bureau en leiding geeft aan de total rewards praktijk.

Hein Haenen richt zich op mediacommunicatie rondom beloning en governance. Hij leerde de dynamiek van de markt kennen tijdens zijn lange loopbaan als onderzoeksjournalist en columnist van het FD. De afgelopen zes jaar zette hij zijn ervaring in als zelfstandig communicatieadviseur. “Inspelend op de behoefte van onze klanten vult Focus Orange de dienstverlening op het gebied van bestuurdersbeloning en arbeidsvoorwaarden aan met advisering over de communicatie daarvan. Wij zien in toenemende mate dat de uitdaging niet alleen ligt in ontwerp, inrichting en technische uitvoering van de beloning, maar vooral ook in de uitlegbaarheid en acceptatie. Dat vraagt om intensivering van de communicatie zowel binnen de organisatie als daarbuiten”, aldus Camiel Selker, partner en verantwoordelijk voor de dienstverlening aan Raden van Commissarissen. Selker laat verder “trots” te zijn op de aanstelling van Haenen, die de afgelopen periode al regelmatig samenwerkte met de adviseurs.

Met de toetreding van Posma en Haenen groeit het partnerteam van Focus Orange naar elf, die gezamenlijk leiding geven aan een groep van circa 20 overige professionals.

Nieuws

Meer nieuws over