Clarity en Van de Bunt winnen Constantinus Award

28 september 2015 Consultancy.nl

Clarity Consulting, een consultancybureau uit Hongarije, heeft een gouden medaille gewonnen in het kader van de Constantinus International Award. Het Amsterdamse adviesbureau Van de Bunt won de zilveren medaille en ook het Oostenrijkse Gruber Consulting ontving een zilveren plak. De drie bureaus kregen hun award uitgereikt tijdens de International Consultancy Conference, die vorige week in Noorwijk, Nederland werd gehouden.

Om excellentie binnen de management consulting industrie te bevorderen, heeft de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) – de wereldwijd overkoepelende organisatie van nationale management consulting bedrijven – enkele jaren terug de zogeheten ‘Constantinus International Award’ in het leven geroepen. De competitie heeft als doel het promoten van de adviesbranche in het algemeen, en erkent uitstekende advies- en implementatieprojecten op wereldwijde schaal. “De kwaliteit van de consultancybranche is sterk afhankelijk van de innovatieve kracht van de consultants zelf. Daarom heeft het ICMCI de Constantinus International Award gelanceerd, om excellente projecten binnen de branche erkenning te geven”, zegt Tim Millar, voorzitter van de ICMCI.

Constantinus International Award 2015

Dit jaar waren er vijf consultancybureaus genomineerd voor de finale van de Constantinus International Award, een selecte groep die voortkwam vanuit tientallen nominaties overal ter wereld:

- Clarity Consulting, een in Budapest gevestigd bureau dat in 2001 werd opgericht.
- eMundo, een Duits IT adviesbureau met vier kantoren binnen de DACH* regio.
- Grobner Consulting, een Oostenrijks consultancybureau dat eerder dit jaar voortkwam uit een fusie.
- Van de Bunt Adviseurs, een Nederlands adviesbureau uit Amsterdam.
- wirkungsvoll, een Oostenrijks advies- en coaching bureau opgericht door Angelika Radl-Walser. 

Clarity - e-mundo grobner - vandebunt adviseurs - wirkungsvoll

De winnaars van alweer de vijfde editie van de Constantinus International Award werden vorige week bekend gemaakt, tijdens de International Consultancy Conference 2015, een jaarlijks congres van de ICMCI. Het evenement werd gehouden in Noordwijk en kende een programma met tal van keynote presentaties, seminars en workshops en zag onder meer bijdragen van Ricardo Semler (een bekende managementgoeroe), Fiona Czerniawska (mede-oprichter vab Source for Consulting) en Hare Koninklijke Hoogheid prinses Laurentien (oprichter van de Missing Chapter Foundation). 

De gouden medaille werd gewonnen door Clarity Consulting, voor hun project samen met Hungarian National Asset Management. De belangrijkste taak van het gezamenlijke consultingproject was het leveren van inzichten in de markt voor vermogensbeheer en het definiëren van een duidelijk proces voor het creëren van vermogen.

Een zilveren medaille ging naar
Van de Bunt Adviseurs, een management consultancybureau uit Amsterdam met zo’n 25 adviseurs in dienst. Van de Bunt werd erkend voor zijn ‘journalistiek2025’ project, een onderzoeksproject in opdracht van het Nederlandse Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De studie stelt mediabedrijven wereldwijd in staat om zich op de toekomst voor te bereiden door vier alternatieve scenario's te schetsen waarvoor proactief strategie kan worden ontwikkeld. De studie kreeg aandacht in landen als Zuid-Korea, Japan, Italië, Ierland en werd onder meer gepubliceerd door het gerenommeerde Nieman Instituut van de Harvard-universiteit.

Van de Bunt Adviseurs wint zilveren medaille

Een tweede zilveren medaille ging tijdens de awardceremonie naar Grobner Consulting, een Oostenrijks bureau dat eerder dit jaar voortvloeide uit de fusie tussen Marianne Grobner en deepunite. Het in Feldkirch gevestigde adviesbureau kreeg de prijs van de jury voor zijn rol in de voorbereiding van een papier-vrij strategisch evenement voor 200 bestuurders van de Südtiroler Volksbank, onder meer door social tools en een speciale app te gebruiken. Vorig jaar wist Grobner Consulting de Oostenrijkse variant** van de consultingaward in de wacht te slepen, een prestatie die ook in 2005 en 2012 werd geëvenaard. 

Constantinus International Award 2014
De gouden medaille van de Constantinus International Award ging vorig jaar nog naar het Oostenrijkse consultancybureau C.M.T. & Co en de zilveren medailles werden gewonnen door PM Analysis Assessoria uit Brazilië en de Hongaarse organisatie Concordia Organization & Management Development. Net als bij de editie van dit jaar werden de finalisten gehuldigd tijdens het jaarlijkse ICMCI congress, die in 2014 plaatsvond in Seoul, Zuid-Korea.

* Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
** De Constantinus International Award is gebaseerd op de Oostenrijkse prijs
.

Nieuws